latinica  ћирилица
16/06/2019 |  11:59 ⇒ 12:30 | Autor: RTRS

Reprezentacija Srpske uveličala veliki jubilej šamačkog Borca

U Šamcu je, povodom obilježavanja jubileja - 100 godina osnivanja fudbalskog kluba Borac odigrana prijateljska utakmica sa mladom reprezentacijom Republike Srpske.

100-godišnjak je odmjerio snage sa mladom reprezentacijom, a oba tima su izvela lijepu sportsku predstavu prikazavši odličnu igru i fer-plej fudbal. Borac je poveo u 31. minutu golom Isanovića, da bi, osam minuta kasnije, nakon nekoliko izvrsnih prilika mrežu domaćina zatresao Luka Kulenovića. Konačan rezultat utakmice postavljen je u 72. minutu pogotkom reprezentativca Lukića iz jedanaesterca.

- Prvo poluvrijeme odigrali smo kvalitetno, u drugom poluvremenu je taj danak te vrućine i sparine uzeo svoj mah, vidjeli smo da je onoliko šansi koliko je i jedna i druga ekipa pravila u prvom poluvremenu smanjilo se na rijetke pokušaje i jedne i druge ekipe da ugroze protivnički gol - istakao je Slobodan STtarčević, selektor mlade reprezentacije Republike Srpske.

S druge strane, Amir Durgutović, trener šamačkog drugoligaša bio je zadovoljan izdanjem svog tima.

- Pružili smo dosta dobar otpor reprezentaciji, pogotovo u prvih 35 minuta, gdje smo imali tačnost i tečnost u pasu, u pokrivanju u svemu i postigli smo gol, vodili smo, međutim poslije toga reprezentacija je nametnula jedan visok ritam koji mi nismo mogli da pratimo - napomenuo je Durgutović.

Borac se takmiči u drugoj fudbalskoj ligi Srpske, u vrhu je tabele sa ambicijom da se, u godini jubileja, vrati u Prvu ligu.

- Dali smo svoj maksimum, koliko smo mogli po ovom teškom vremenu - potvrdio je Aleksandar Ćosović, prvotimac Borca, dok Momo Kojić, rerezentativac Srpske poručuje:

- Čestitali smo 100 godina postojanja i ako Bog da sledeće godine da uđu u Prvu ligu, jer Šamac i Borac to zaslužuju - istakao je Kojić.

Povodom jubileja, Fudbalski savez Republike Srpske slavljeniku je poklonio vrijednu sportsku opremu.