latinica  ћирилица
16/06/2019 |  13:18 ⇒ 13:20 | Autor: Agencije

Poslanik Bundestaga: Priznanje samoproglašenog Kosova otvorilo vrata paklu

Poslanik parlamentarne grupe AFD u Bundestagu Hansjorg Miler rekao je da je priznanjem samoproglašenog Kosova zanemareno međunarodno pravo koje je otvorilo "vrata paklu".
Hansjorg Miler - Foto: Novosti.rs
Hansjorg MilerFoto: Novosti.rs

- Zatvorimo pakao i vratimo se pravu, vratimo Kosovo pod rezoluciju Savjeta bezbjednosti - rekao je Miler u intervjuu za današnje Novosti.

Iako je, kaže Miler, većina zemalja-članica EU, među kojima je i Njemačka, priznala nezavisnost samoproglašenog Kosova, ono je prema Rezoluciji 1244 pokrajina sa značajnom autonomijom unutar Srbije.

Prema njegovim riječima, povratak pitanja KiM "pod kapu" svjetske organizacije jedino je ispravno i pošteno rješenje i prema UN i prema Helsinškom dokumentu.

Poslanik opozicione desničarske stranke Miler, osuđuje agresiju NATO-a na SRЈ 1999. godine i ističe da bi pravo mjesto Balkana u politici Berlina bilo pošteno partnerstvo, sa šansom za razvoj balkanskih država.

Ali, kako Miler navodi, Brisel i Berlin slijepo slijede američku politiku, koja, dodaje on, ide za svojim interesima.

Upitan kakvu poruku Berlin šalje kada Ramuša Haradinaja dočekuje uz najviše državne počasti, Miler kaže da Berlinu nedostaje potrebna kompetencija za slanje pravih signala.

Zbog ekonomskog razloga Miler kaže da nije za ulazak Srbije u EU, jer, kako smatra, svaka siromašnija zemlja želi da se priključi Uniji sa perspektivom da iskoristi njemačka sredstva, a snaga njemačkog poreznika je već iscrpljena.

- Sa političke tačke gledišta zavidim Srbiji, jer nije američka kolonija već ponosna država - rekao je Miler.