X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Zdravosfera
17/06/2019 |  12:33 ⇒ 12:45 | Izvor: RTRS

Do srijede završetak kružnog toka u naselju Lauš (FOTO)

Izgradnja kružne raskrsnice kod restorana "Sirano" u banjalučkom naselju Lauš privodi se kraju, kako bi do srijede, 19. juna, zvanično bila puštena u saobraćaj, rečeno je Srni u gradskom Odjeljenju za saobraćaj i puteve.
Izgradnja kružne raskrsnice kod restorana "Sirano", Banjaluka - Foto: SRNA
Izgradnja kružne raskrsnice kod restorana "Sirano", BanjalukaFoto: SRNA

Iz ovog odjeljenja navode da je tokom vikenda položen prvi nosivi sloj asfalta na kružnoj raskrsnici.

- Danas se radi na postavljanju ulične rasvjete i vertikalne signalizacije i uporedo se završavaju ivičnjaci. Ostaje da se tokom dana i sutra postavi i završni sloj asfalta i iscrta horizontalna signalizacija - ističu iz resornog odjeljenja.

Iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve naglašavaju da je izgradnja ovog kružnog toka od velike važnosti za protok saobraćaja u ovom dijelu grada, a izvodi se u okviru strateških planova za rasterećenje saobraćaja na svim važnijim čvorištima na području Banjaluke.

Projekat je vrijedan 650.000 KM, a finansira ga preduzeće "Putevi Republike Srpske".

Osim ovog projekta iz oblasti saobraćaja, u naselju Lauš treba da počne gradnja nove saobraćajnice između naselja Paprikovac i Lauš, preko voćnjaka nekadašnje "Ekonomije", kojom bi se rasteretila raskrsnica kod "Sirana" i saobraćaj kroz Karađorđevu ulicu.

Za ovaj projekat, vrijedan 2,5 miliona KM, riješeni su imovinsko-pravni odnosi i obezbijeđena sredstva uz pomoć Vlade Republike Srpske.