X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Moja Јahorina
17/06/2019 |  17:44 ⇒ 17:53 | Izvor: SRNA

Rukometni TV turnir šampiona u Doboju od 20. avgusta

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas u Doboju da će 51. Međunarodni rukometni TV turnir šampiona u tom gradu biti održan od 20. do 24 avgusta na visokom nivou.
Sjednica O.O. rukometnog TV turnira šampiona "Doboj 2019". - Foto: SRNA
Sjednica O.O. rukometnog TV turnira šampiona "Doboj 2019".Foto: SRNA

Višković je rekao novinarima da će, uz brojne inostrane šampione u rukometu, prvi put na turniru učestvovati i ekipa iz Kine.

On je najavio da će uoči otvaranja takmičenja biti održana i parada sporta. 

- Grad Doboj i Vlada će finansijski podržati ovu sportsku manifestaciju, a medijski sponzor biće RTRS - naveo je Višković nakon sjednice Organizacionog odbora Međunarodnog rukometnog TV turnira šampiona kojoj je predsjedavao u hotelu Park.

On je izrazio nadu da će turnir biti održan na visokom nivou, najavljujući da će u narednom periodu biti građena nova sportska dvorana da bi u Doboj bili dovedeni evropski rukometni velikani. 

- Moramo sagraditi tu dvoranu i nadam se da će to biti urađeno u roku od najmanje dvije godine - rekao je Višković i dodao da je već sagrađen savremen hotel.

Potpredsjednik Organizacionog odbora turnira Boris Јerinić zahvalio je Vladi za podršku turniru koji je jedna od najvažnijih sportskih manifestacija u Doboju, ali i u Srpskoj i BiH.

On je rekao da će za održavanje turnira, koji se nalazi u kalendaru Evropske rukometne federacije, biti izdvojeno 300.000 KM. 

- Među učesnicima su Sloga kao domaćin, ali i prvak BiH Izviđač, Tatran, Peking... Turnir će biti kvalitetan, ali ćemo i dalje raditi na dovođenju rukometnih velikana da bi takmičenje bilo značajno u regionu i cijeloj Evropi - rekao je Јerinić i dodao da ove godine učestvuju i renomirani klubovi iz Švajcarske, Francuske, Srbije, Sjeverne Makedonije.

Međunarodni rukometni TV turnir šampiona u Doboju ima višedecenijsku tradiciju i predstavlja jednu od najkvalitetnijih i najcjenjenijih rukometnih priredbi u regionu i svijetu.

Na ovom turniru nastupali su Monpelje, Siudad Real, Nordhorn, Steaua, Gumersbah, CSKA, Barselona, Vesprem, Partizan, Pelister, Crvena zvezda, Metaloplastika, Zagreb, Borac i drugi šampionski klubovi.