latinica  ћирилица
18/06/2019 |  11:02 ⇒ 15:31 | Autor: Nezavisne

MUP Srpske dobija dva "Despota" (VIDEO)

Prva dva serijska modela oklopnog vozila "Despot" uskoro će biti isporučena Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske.
Promovisan Despot - Foto: SRNA
Promovisan DespotFoto: SRNA

Potvrdio je ovo za Glas Srpske generalni direktor preduzeća Tehnički remont Bratunac Slavenko Ristić.

On je istakao da će ta dva modela biti predstavljena na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu naoružanja i vojne opreme "Partner", koji će biti održan od 25. do 28. juna u Beogradu.

- Odmah nakon sajma vozila će biti isporučena MUP-u. Prototip vozila koje smo predstavili za Dan Republike Srpske pretrpio je oko 50 izmjena. Završili smo sva neophodna testiranja i prvi serijski modeli "Despota" biće predstavljeni na sajmu - rekao je Ristić.

Pojasnio je da su određenim promjenama vozilo približili međunarodnim standardima.

- Farovi vozila su postavljeni niže u odnosu na prototip, prednji dio "Despota" je sužen, dodali smo prozore na zadnje rampe i otvore za evakuaciju - istakao je Ristić i dodao da vozilo ima tri nivoa zaštite i po svojim performansama može parirati onim proizvedenim širom svijeta.

Ristić je istakao da će na sajmu u Beogradu, koji se održava svake druge godine, predstaviti i svoju liniju municije, koja je najunosniji segment poslovanja tog preduzeća, a posjetioci će imati priliku da vide i mašine za humanitarno deminiranje.

On je takođe rekao da će na sajmu biti predstavljen i pištolj "RS 9".

- Planirali smo do kraja godine MUP-u Srpske isporučiti i određene količine tog pištolja. Osim toga "RS 9" biće isporučen i našim klijentima u Africi i Njemačkoj - rekao je i dodao da Tehnički remont Bratunac proizvodi dva modela tog pištolja.