latinica  ћирилица
18/06/2019 |  13:33 ⇒ 22:15 | Autor: TANЈUG

Ipak nisu "procurili" - polaganje kombinovanih testova

Fotografije kombinovanih testova koje su se pojavile na društvenim mrežama su lažne, testovi za polaganje tog dijela male mature nisu "procurili" u javnost.
Polaganje male mature u Srbiji - Foto: ilustracija
Polaganje male mature u SrbijiFoto: ilustracija

Zato će sutra, kako je i predviđeno, biti održano polaganje kombinovanih testova, rečeno je za Tanjug u Ministarstvu prosvete.

Fotografije kombinovanih testova koje su se pojavile na društvenim mrežama su lažne, prema tome testovi za polaganje tog dijela male mature nisu "procurili" u javnost, pa će sutra kako je i predviđeno, biti održano polaganje kombinovanih testova, rečeno je za Tanjug u Ministarstvu prosvete.

- Sve te fotografije su lažne. Radi se o testovima iz ranijih godina i to je provjereno sa Zavodom - rekla je pomoćnica ministra u Ministarstvu prosvete Vesne Nedeljković.

Sa testom iz srpskog jezika, koji su osmaci polagali juče, sve je u redu, navela je Nedeljkovićeva i dodala da će osmaci zadatke iz matematike rešavati u četvrtak 20. juna.

Na pitanje da li postoji mogućnost da bude poništena mala matura, kao što je to bilo 2013. godine, rekla je da nema razloga za to.

- Nema razloga za to. To bi unijelo dodatni nemir i mislim da je svako pozivanje na tu vrstu ponašanja neodgovorno - rekla je ona.

Ministar prosvete Srbije Mladen Šarčević jutros je potvrdio da je test iz matematike, koji je osmaci trebalo da polažu danas, "procurio" u javnost i da se to dogodilo u "nekoj" školi. Polaganje tog testa odloženo je za četvrtak 20. juna.