latinica  ћирилица
18/06/2019 |  15:26 | Autor: SRNA

Advokati: Platini nevin po svim optužbama

Predstavnici Pravnog tima bivšeg predsjednika Unije evropskih fudbalskih asocijacija Mišela Platinija saopštili su da je njihov klijent nevin po svim optužbama.
 - Foto: FONET
Foto: FONET

Izjava pravnog tima uslijedila je nakon što je Platini priveden ranije danas u Parizu, radi ispitivanja o organizaciji Svjetskog prvenstva u fudbalu koje će će 2022. godine biti održano u Kataru.

Platini je uhapšen u okviru istrage o odluci da se Kataru dodijeli organizovanje takmičenja.

Bivšem funkcioneru UEFA-e je 2015. godine izrečena zabrana zbog "nelojalne isplate" u iznosu od dva miliona švajcarskih franaka za savjetodavnu ulogu u Međunarodnoj federaciji fudbalskih asocijacija.

Bivši francuski fudbaler prvobitno je suspendovan na osam godina, ali je kasnije donesena odluka da se suspenzija skrati na pet godina i Platiniju je zabranjeno da se bavi bilo kakvim aktivnostima povezanim sa fudbalom do oktobra ove godine.

Kataru je 2010. godine dodijeljeno organizovanje Svjetskog prvenstva u fudbalu 2022. godine.

Grupa "Amnesti internešnel" tvrdi da su radnici migranti u Kataru izloženi zlostavljanju i eksploataciji, nakon što je skoro dva miliona njih dovedeno u zemlju da rade na izgradnji stadiona i infrastrukture, prenio je britanski list "Metro".