latinica  ћирилица
18/06/2019 |  15:44 ⇒ 19/06/2019 | 18:28 | Autor: RTRS

Izložba radova studenata Akademije umjetnosti i projekcija filma "Lica Lafore"

Godišnja izložba radova studenata studijskog programa likovnih umjetnosti Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci, biće otvorena sutra.
Univerzitet u Banjaluci - Foto: SRNA
Univerzitet u BanjaluciFoto: SRNA

Otvaranje izložbe, koja se ove godine organizuje 18. put, planirano je za 20.00 časova ispred zgrade Akademije umjetnosti.

Izložba ima humanitarni karakter. Naime, sredstva koja će se ovom prilikom prikupiti od prodaje studentskih radova biće uplaćena za pomoć istraživačkom radu na usavršavanju lijeka za Laforinu bolest. Tako će se reprodukcije slika, grafika i fotografija prodavati po simboličnoj početnoj cijeni od pet KM.

Inače, ova izložba je jedan od najvažnijih umjetničkih događaja koje tradicionalno organizuje Akademija umjetnosti Univerziteta u Banjaluci, i to je jedinstvena prilika da se na jednom mjestu vide radovi studenata slikarstva, grafike, grafičkog dizajna i intermedijalnih umjetnosti, a najbolji od njih biće i nagrađeni.

Projekcija dokumentarnog filma "Lica Lafore"

Iste večeri, u 21.00 časova, na platou ispred Filozofskog fakulteta biće prikazan i dokumentarni film "Lice Lafore", autora Denisa Bojića. Riječ je o filmu koji govori o borbi banjalučke porodice Gajić za pronalazak lijeka za Laforinu bolest.