latinica  ћирилица
18/06/2019 |  16:41 ⇒ 19:45 | Autor: RTRS

Cvijanović: Maksimalna podrška institucijama kulture (FOTO)

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas u Banjaluci sa direktorima republičkih ustanova kulture, Narodnog pozorišta, Dječijeg pozorišta, Narodne i univerzitetske biblioteke, Muzeja savremene umjetnosti i Muzeja Republike Srpske.
Sastanak u Palati Republike - Foto: RTRS
Sastanak u Palati RepublikeFoto: RTRS

Na sastanku u Palati Republike razmatrana su aktuelna pitanja iz oblasti kulture, problemi sa kojima se suočavaju institucije od javnog značaja i mogućnost njihovog prevazilaženja.

Cvijanovićeva je istakla da institucije od nacionalnog značaja imaju odlične potencijale za razvoj kulturne misije, ali i obrazovanja i nauke, te da im, kao reprezentima i promoterima Srpske, treba omogućiti dobre uslove za rad.

U tom smislu, kako je naglasila, sve institucije Republike Srpske pružiće rukovodstvima kulturnih institucija maksimalnu podršku, ali i ponuditi konkretna, racionalna i realna rješenja koja će doprinijeti prevazilaženju njihovih problema.

Foto: RTRS

Direktori ustanova kulture izrazili su zadovoljstvo što su naišli na podršku svih predstavnika institucija Srpske, a posebno su se zahvalili predsjednici Srpske što je inicirala zajednički sastanak i pokazala visok stepen razumijevanja za ustanove kulture.

Današnjem sastanku prisustvovali su predstavnici ministarstva prosvjete i kulture, finansija, ministrstva za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo, Elektroprivrede Republike Srpske, Regulatorne komisije za energetiku, Gradske uprave Banjaluka, te predstavnici Toplane i Eko toplane Banjaluka, saopšteno je iz Kabineta predsjednice.