latinica  ћирилица
18/06/2019 |  18:31 | Autor: SRNA

Mihajlović: Do 1. jula pet kilometara auto-puta

Do 1. jula biće završeno pet kilometara auto-puta od graničnog prelaza Batrovci ka Kuzminu, izjavila je danas ministar građevinarska saobraćaja i ifnrstruktre Srbije Zorana Mihajlović
Zorana Mihajlović - Foto: TANЈUG
Zorana MihajlovićFoto: TANЈUG

Ona je, poslije obilaska radove na obnovi auto-puta Batrovci-Kuzmin rekla da treba brže da se radi i da je dobila uvjerenja od izvođača da će radovi biti završeni u roku, do 15. novembr.

Mihajlovićeva je posjetila kamp građevinske firme "Integral" i sa direktorom ogranka te kompanije za Srbiju Mitrom Vukovićem i direktorom projekta Miletom DŽatićem razgovarala o dinamici radova. 

- Ovo je veoma važna dionica za nas, dugo se čekalo da počne rekonstrukcija tog dijela auto-puta. Čeka nas ljetnja sezona, sve više automobila prolazi kroz Srbiju. Danas smo razgovarali i o načinu na koji će Putevi Srbije regulisati naplatu putarine i gužve koje nas očekuju - rekla je ona.

Vuković je rekao da kompanija "Integral" čini sve da radovi budu završeni do 15. novembra, kako je i predviđeno ugovorom, saopšteno je iz Vlade Srbije.

DŽatić je dodao da je kompanija povećala kapacitete angažovanih ljudi i mehanizacije, te da se radovi izvode u dvije smjene, od 5.00 časova do 21.00 čas.

Vrijednost radova na dionici Batrovci-Kuzmin, dugoj 21,6 kilometara, iznosi 16,5 miliona evra.