latinica  ћирилица
18/06/2019 |  22:34 ⇒ 22:56 | Autor: sveosrpskoj.com

Ćeranić: SAD i Britanija rade na udaljavanju Rusije i Njemačke sa Balkana

Predsjedavajući Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, otputovao je u trodnevnu posjetu Mađarskoj, gdje se sastao sa predstavnicima Srba u ovoj zemlji i SPC, kao i sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom. Bio je to logičan i očekivan potez državnika koji prati geopolitička kretanja piše Predrag Ćeranić, dekan banjalučkog Fakulteta bezbjednosnih nauka u autorskom tekstu za portal Sve o Srpskoj.
Predrag Ćeranić (foto:sveosrpskoj.com) -
Predrag Ćeranić (foto:sveosrpskoj.com)

Nakon više nego uspjelog susreta sa Erdoganom, Dodik je o gorućim političkim i bezbjednosnim pitanjima Balkana razgovarao i sa Orbanom, i to neposredno nakon što se Orban vratio iz SAD, gdje je otišao na poziv američkog predsjednika Trampa.

Naravno da su na dnevnom redu Dodikovog sastanka sa Orbanom bile teme koje se tiču bilateralnih odnosa BiH i Mađarske, ali je, svakako, osnovna tema bila migrantska kriza.

Mađarski premijer je žestoko kritikovan od EU što je postavio ogradu, kako bi zaustavio protok migranata, i spriječio ih da na nezakonit način uđu u njegovu zemlju.

Viktor Orban je brže od svih shvatio da se migrantski inženjering može tretirati kao napad na suverenitet zemlje.

Obavještajna služba Mađarske je tragala za odgovorima na pitanja odakle migrantima novac nakon ratova koji su vođeni u njihovim zemljama, i kako to da je kod svih migranata pronađena približno ista suma novca?

Odgovor do kojeg su došli glasio je da migranti za putovanje u EU dobiju 11.000 dolara i programiran smart telefon sa uvezanim mrežnim grupama, upustvima i telefonskim brojevima prevodilaca iz NVO sektora. Na raspolaganju su im i pravna pomoć i savjeti za alternativni plan.

Migrantima se novac uplaćuje sukcesivno, shodno etapama koje prevale, na no nejm Masterkard koje dobiju prilikom dolaska u Grčku, a transfer novca se vrši i posredstvom Vestern Јuniona.

Prema saznanjima kojima raspolaže Mađarska, u pozadini finansiranja migranata su američke agencije, a namjera je destabilizacija EU i cijelog kontinenta.

Nedavno je u članku koji je objavio Market Voč pod naslovom "Evo mog plana za rješavanje problema azilanata" Soroš kritikovao Orbana, navodeći da Orbanova politika "prijeti uništenjem i podjelom EU". U tom kontekstu Soroš promoviše otvaranje hiljada NVO kako bi se olakšala masovna migracija u EU.

Orban je uzvratio tvrdnjom da oni koji pozdravljaju dolazak migranata igraju prema Sorošovim pravilima i da su u Sorošovim rukama.

Orban je shvatio igru Soroša i Rotšildovog kruga i odlučio da postavi ogradu. EU ga je kritikovala, prikazala kao diktatora i ksenofoba, ali je cinizam EU postao paradoks jer je Orban sve radio u skladu sa propisima EU. Naime, EU zahtijeva da se prema migrantima postupa shodno propisima, odnosno da migrante prilikom ulaska u zonu Šengena na granici policija registruje. Orban se kritikuje upravo zbog poštivanja tih propisa.

Pariski Le Monde, koji je uvijek protiv Orbana, objavio je tekst u kojem se iznosi da Orban pokušava da kriminalizuje ilegalne imigrante.

Čitava strategija podrazumijeva korišćenje Arapa kao oružja u svrhu disfunkcije EU i Evrope uopšte, pri čemu se posebna pažnja pridaje Balkanu.

Od novih migrantskih talasa, a u 95 odsto čine ih mladi, starosti od 20 do 35 godina - koji prilikom susreta sa policijom izjavljuju da bježe od vojske i rata u Siriji, iako dolaze iz Pakistana, Sudana, Avganistana, Iraka i Libije - očekuje se da "probiju" mađarski zid. Međutim, Orban je nedavno ojačao ogradu na mađarskoj granici.

Stoga se Orbanu, ali i Dodiku, koji je takođe shvatio igru oko migranata, spremaju protesti radi "promjene režima".

Ako pažljivije posmatramo stisnutu šaku američkih obojenih revolucija koje pozivaju mlade na pobunu, shvatili bismo da neoliberalizam produbljuje kontrolu nad čovječanstvom usvajajući ljevičarske revolucionarne metode i simbole.

"Revolucija u boji" podrazumijeva transport više hiljada ljudi na mjesto određeno za proteste putem NVO sektora, iza kojeg, po pravilu, stoje strane službe.

Ruski ambasador u Francuskoj, Aleksandar Orlov, povodom migrantskih talasa izjavio je da vidi da samo mladi bježe, navodno od rata, iako bi trebalo da brane svoju zemlju, ali da ne može a da ne primijeti, da u migrantskim talasima ima zanemarivo mali broj žena i djece, iako su u sličnim situacijama žene i djeca u najvećem broju.

Evropski mediji i dalje izbjegavaju da citiraju Gadafija da Evropi, u slučaju njegovog svrgavanja, prijeti opasnost od migranata i operativaca Al Kaide, koji će doći prerušeni u migrante.

Zapadnoevropski mediji ignorišu i upozorenje Bašara el Asada da hiljade terorista Al Kaide i Islamske države dolaze u Evropu kao migranti.

Kako protumačiti potez njemačke vlade koja je prije dvije godine organizovala konferenciju u Berlinu pod nazivom "Dijalog i vizija za Njemačku 2050", a na kojoj su predloženi novi sociološki termini poput "imigraciona pozadina"?

U brošuri koja je objavljena nakon konferencije navodi se da će se različite etničke skupine do te mjere izmiješati da će svi imati "imigracionu pozadinu".

To ide u prilog Rotšildovoj tezi o svjetskoj vladi po kojoj će migranti zaboraviti na porijeklo i više neće biti važno ko je ko, jer po zamisli globalista, jedini identitet koji će opstati biće identitet potrošača.

Za ne povjerovati je da se pod pokroviteljstvom jedne ozbiljne vlade objavi dokument koji je čista utopija.

Nakon što je postalo jasno da Arapi odbijaju da se asimiliraju, i da se Arapi selefisti ne mogu integrisati u njemačko društvo, vlast je pokrenula proces privlačenja mladih, ali i asimilaciju čitavih porodica s Balkana, jer je opštepoznato da se balkanski narodi lako asimiliraju i da već druga generacija imigranata s Balkana ne govori maternji jezik već isključivo njemački.

S pridošlicama sa Balkana bi se mogao uspostaviti svojevrsni balans u Njemačkoj.

Egzodus mladih s Balkana se organizovano promoviše posredstvom društvenih mreža i zakonodavnim olakšicama.

Migrantima pridošlim s Bliskog istoka i Pakistana, a kojima u Njemačkoj bude uskraćeno pravo na azil i dalji boravak, slijedi deportacija u zemlju u kojoj su registrovani, a to je Srbija.

I to ide u prilog Sorošovim planovima, a on smatra da će islamski faktor na Balkanu držati Ruse dalje od regiona. Soroš procjenjuje, a to je i stav američke "duboke države", da je Balkan "kontakt tačka" Njemačke i Rusije.

Kako bi se spriječila ekonomska i politička integracija Rusije s Njemačkom, neophodno je da se i Rusija i Njemačka udalje s Balkana. To je u pozadini naglog povratka SAD i Britanaca na Balkan.

Drugi projekat osmišljen sa istim ciljem je Inicijativa "Tri mora", koju čini 12 evropskih država. Cilj inicijative zvanično je jače povezivanje zemalja koje izlaze na Baltičko, Crno i Јadransko more, ali se ovaj američki koridor od Baltika do Crnog mora zasniva na planu o razdvajanju Njemačke i Rusije. SAD ne žele da se njemačka tehnologija spoji s ruskim prirodnim resursima, što se moglo vidjeti iz javno ispoljenog američkog stava prema Sjevernom toku 2.

Njemačka je odustala od parole "Dobro došli migranti", ali Soroš nije odustao od svojih planova. A Sorošev plan je monstruozan i podrazumijeva preseljenje miliona migranata sa sjevera Afrike, iz Pakistana i Avganistana, pa čak i Ujgure iz kineske provincije Sinkjang Soroš namjerava naseliti u Evropu.

U prvoj fazi migrantima bi bile zatrpane Srbija i BiH, jer EU pokazuje "nultu stopu" tolerancije prema migrantima, što se vidi iz ponašanja hrvatske policije prema migrantima na granici sa BiH.

Viktor Orban je prozreo migrantski inžrnjering, zaštitio mađarske granice i javno rekao da je migrantska kriza njemački problem. Od njega se ima šta čuti i naučiti.

Srdačan prijem koji je priredio Miloradu Dodiku i izjava da Srpska uživa veliko poštovanje u Mađarskoj, i da odnose Mađarske sa Republikom Srpskom treba intezivirati, ukazuje da je nakon sastanka sa Erdoganom Dodik uknjižio još jedan veliki geopolitički poen.

Uzgred, odnosi Erdogana i Orbana su izuzetno dobri.