latinica  ћирилица
19/06/2019 |  08:43 ⇒ 14:49 | Autor: RTRS

Uhapšeni u akciji "Klub 2" sprovedeni u Okružni sud

Šest lica uhapšenih u akciji "Klub 2" sprovedeno je u Okružni sud u Banjaluci.

Pritvor je predložen za Ozrena Savića, Draška Tomića, Dušana Babića, Aleksandra Savića, Stefana Pavlovića i Marka Mihajlovića.

Tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka predložio je danas banjalučkom Okružnom sudu da odredi pritvor za šest lica koja su uhapšena zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Nakon ispitivanja osumnjičenih pritvor je predložen za Ozrena Savića /28/, Draška Romića /27/, Dušana Babića /48/, Aleksandra Savića /30/, Stefana Pavlovića /28/ i Marka Mihajlovića /29/ iz Banjaluke, saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Osumnjičeni Igor Radošević i Darko Vrančić su nakon ispitivanja pušteni i u nastavku krivičnog postupka braniće se sa slobode.

- U periodu od 2016. godine do 17. juna ove godine osumnjičena lica su od za sada nepoznatih lica, nabavljali i preprodavali marihuanu i kokain korisnicima na području Banjaluke - navedeno je u saopštenju.

Tužilac je predložio pritvor zbog bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli ometati krivični postupak uticajem na svjedoke.

Devet osoba uhapšeno je tokom akcije "Klub 2", u okviru koje je pronađeno više od šest kilograma droge, uključujući i hašiš, koji već duže vrijeme nije oduziman.

Akcija "Klub 2" usmjerena je na razbijanje organizovane kriminalne grupe koja se bavila iligalnom prodajom opojnih droga i zelenaštvom.

Ovu akciju sproveli su policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske i Policijska uprava Banjaluka pod nadzorom banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva.