latinica  ћирилица
19/06/2019 |  12:13 ⇒ 12:15 | Autor: SRNA

Davidovićeva obećala podršku Čeprkalu za SP u plivanju

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović upriličila je prijem za banjalučkog plivača Mihajla Čeprkala, koji je ostvario "B" olimpijsku normu na nedavno održanom plivačkom mitingu "22. april" u Banjaluci i obećala da će dobiti podršku kako bi se pripremio za svjetsko prvenstvo u Јužnoj Koreji.
Mihajlo Čeprkalo (Foto: etrafika.net) -
Mihajlo Čeprkalo (Foto: etrafika.net)

- Uvijek smo vodili računa o našim najboljim sportistima i podržaćemo Mihajla, koji je ostvario odličan rezultat nakon ozbiljne povrede, kako bi se pripremio za svjetsko prvenstvo u Јužnoj Koreji. Naredna godina je olimpijska i podrška Ministarstva će biti značajnija, kako bi on ostvario dobar rezultat - istakla je Davidovićeva.

Ona je podsjetila da je Čeprkalo bio stipendista Ministarstva porodice, omladine i sporta i da su rezultati koje u kontinuitetu ostvaruje vrijedni pažnje i podrške.

Davidovićeva je naglasila da Ministarstvo vodi računa o onima koji predstavljaju Srpsku ravnopravno stojeći rame uz rame sa svjetskim sportistima, saopšteno je iz Ministarstva porodice, omladine i sporta.

Čeprkalo je zahvalio za podršku i dodao da ga očekuju pripreme za svjetsko prvenstvo, a potom ozbiljan rad u olimpijskoj godini.

- Cilj mi je `A` olimpijska norma koju niko do sada u BiH nije ostvario. Imam dovoljno vremena da uz kvalitetan rad dođem do cilja i osiguram učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju - rekao je Čeprkalo.

Čeprkalo je učestvovao na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru i bio jedan od najmlađih takmičara.