latinica  ћирилица
19/06/2019 |  12:40 ⇒ 18:34 | Autor: SRNA

Nezirović za ostavke, ostali protiv

Član Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH Goran Nezirović pozvao je rukovodstvo, ali i članove Savjeta da podnesu ostavku, ocijenivši da ovaj saziv VSTS-a neće moći da vrati povjerenje javnosti.
VSTS - Foto: RTRS
VSTSFoto: RTRS

- Šta god mi uradili ovaj saziv VSTS-a BiH neće moći da vrati povjerenje i neće biti u stanju da sprovede reformu pravosuđa - upozorio je Nezirović na današnjoj sjednici VSTS-a u Sarajevu.

Reagujući na Nezirovićev poziv i tvrdnje, predsjednik VSTS-a Milan Tegeltija je rekao da nije saglasan s tim i da je u toku organizovana i orkestrirana kampanja koja za cilj ima preuzimanje kontrole nad pravosuđem u BiH.

On je dodao da neće prihvatiti Nezirovićeve sugestije i da je ponosan na aktuelni saziv VSTS-a BiH.

Potpredsjednik VSTS-a BiH Ružica Јukićeva je rekla da ne postoji razlog da podnosi ostavku, ocijenivši da je u proteklih sedam godina dobro obavljala svoj posao.

Ona je dodala da je Nezirović taj koji bi trebalo da podnese ostavku.

Potpredsjednik VSTS-a Јadranka Loknić Misirača pozvala je sve koji imaju argumente - zbog kojih bi trebalo da podnese ostavku - da ih iznesu.

- Ostavku ću podnijeti kada ja budem željela, ali ne u ovom momentu, a onda ću da progovorim. Prihvatam da svi podnesemo ostavku jer smatram da smo za ovo stanje svi podjednako odgovorni - naglasila je Misirača.

Na današnjoj sjednici usvojen je zapisnik sa sjednica VSTS-a održanih 14. i 15. maja, kao i Informacija o realizaciji zaključaka sa sjednica VSTS-a održanih 14 i 15. maja, te 29. i 30. maja.