latinica  ћирилица
19/06/2019 |  13:22 | Autor: sputniknews.com

Vučić u petak sa Lukašenkom

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa ministrom odbrane Republike Bjelorusije general-potpukovnikom Andrejem Ravkovom o daljem razvoju saradnje dviju zemalja, posebno u oblasti odbrane.
Premijeri Aleksandar Lukašenko i Aleksandar Vučić - Foto: TANЈUG
Premijeri Aleksandar Lukašenko i Aleksandar VučićFoto: TANЈUG

Vučić je izrazio zadovoljstvo što će se za dva dana u Minsku sastati sa predsednikom Lukašenkom i ponovo imati priliku da s njim razmotri mogućnosti za unapređenje veza Srbije i Belorusije i nada se da će predsjednik Bjelorusije do kraja godine da posjeti Srbiju.

Predsjednik Vučić je zahvalio državnom vrhu Bjelorusije na principijelnom stavu i kontinuiranoj podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, koja posebno dolazi do izražaja u međunarodnim organizacijama, protivljenjem prijemu tzv. Kosova u njihovo članstvo.

Upoznao je ministra Ravkova sa bezbjednosnom situacijom na Kosovu i Metohiji, odnosno sa jednostranim potezima vlasti u Prištini koji direktno ugrožavaju život tamošnjih Srba.

Dvojica sagovornika su konstatovali da je saradnja u oblasti odbrane u proteklom periodu dostigla visok nivo koji Srbija i Bjelorusija imaju u drugim oblastima.

Takođe su razmotrili mogućnosti za dalje unapređenje vojno-vojne, vojno-tehničke, vojno-ekonomske i vojno-obrazovne saradnje.