latinica  ћирилица
19/06/2019 |  16:12 ⇒ 18:23 | Autor: RTRS

Mališani sa Kosmeta u posjeti Trebinju

Šezdesetoro djece i nastavnika iz Kosovske Kamenice boravi u Trebinju, u okviru programa "Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske". Ovo je treća godina za redom da porodice u Trebinju prihvataju djecu sa Kosova.

Posjete kulturno-istorijskim znamenitostima Trebinja i Hercegovine, druženje i upoznavanje sa vršnjacima i boravak u novoj sredini ostavili su izuzetan utisak na goste iz Kamenice. Oni najmlađi ne kriju oduševljenje.

- U Trebinju nam je divno, oduševljeni smo gradom i našim domaćinima, kao i svim ponuđenim sadržajima - kaže Nikola Arsić, učenik OŠ "Desanka Maksimović" iz Kosovske Kamenice.

Hvala vam što brinete o našoj djeci – poručuju gosti sa Kosova. Dani koje provode u gradovima Republike Srpske, za ove mališane ostaju u trajnom sjećanju.

Јadranka Vasić, direktorka OŠ "Desanka Maksimović" iz Kosovske Kamenice ističe da je veoma ponosna na ono što Trebinje i Republika Srpska čine za djecu sa Kosova i Metohije.

Mirko Ćurić, gradonačelnik Trebinja, posebno je pohvalio roditelje koji su u Trebinju prihvatili djecu sa Kosmeta.

Tokom sedmodnevnog borvaka u Trebinju za djecu iz Kamenice organizovane su posjete hercegovačkim manastirima, gradskim znamenitostima, kao i posjeta akva parku u Gradu sunca.