X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Tvoje lice zvuči poznato
19/06/2019 |  18:15 ⇒ 19:19 | Izvor: RTRS

Sjednica Predsjedništva BiH

U Sarajevu je u toku sjednica Predsjedništva BiH na kojoj bi trebalo da bude razmatrano stanje u oblasti migracija u vezi sa povećanim prilivom migranata u BiH.
Željko Komšić, Milorad Dodik i Šefik Džaferović - Foto: dnevni avaz
Željko Komšić, Milorad Dodik i Šefik DžaferovićFoto: dnevni avaz

Kako je ranije najavljeno, na sjednici bi trebalo da bude riječi i o izvještaju Savjeta ministara u tehničkom mandatu o aktivnostima u okviru procesa evropskih integracija BiH.

Na predloženom dnevnom redu su prijedlozi odluka o prihvatanju Sporazuma o statusu između BiH i EU o aktivnostima koje sprovodi Agencija za evropsku graničnu i obalsku stražu na teritoriji BiH, kao i o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma o izmjeni Sporazuma Savjeta ministara i Vlade Azerbejdžana o ukidanju viza za nosioce diplomatskih i službenih pasoša.

Članovi Predsjedništva BiH trebalo bi da se izjasne i o prijedlogu odluke o prihvatanju Sporazum o ekonomskoj saradnji Savjeta ministara i Albanije, te Sporazum o ekonomskoj saradnji BiH i Sjeverne Makedonije, te da daju odbrenje za zaključivanje memoranduma o razumijevanju o saradnji u oblasti veterinarstva sa Iranom i Azerbejdžanom.

Na dnevnom redu su i prijedlozi odluka o prihvatanju Sporazum o izmjenama i dopunama koji se odnosi na Okvirni sporazum kojim se uređuju aktivnosti Evropske investicione banke u BiH i Ugovor o grantu za Koridor 5C između BiH i Evropske banke za obnovu i razvoj, koji se odnosi na investicioni grant iz programa Evropski zajednički fond zapadni Balkan.