latinica  ћирилица
19/06/2019 |  20:27 | Autor: SRNA

Gradonačelnici sa sjevera Kosmeta stupili na dužnost

U sjevernoj Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću danas su na svečanim sjednicama izabrani gradonačelnici tih opština zvanično otpočeli mandat nakon pobjede na vanrednim izborima 19. maja.
Kosovska Mitrovica (Tanjug/Sava Radovanović) - Foto: TANЈUG
Kosovska Mitrovica (Tanjug/Sava Radovanović)Foto: TANЈUG

Zakletve su položili gradonačelnici Goran Rakić, Vučina Јanković, Srđan Vulović i Zoran Todić.

Rakić je nakon svečane sjednice rekao novinarima da će sve odluke koje se tiču srpskog naroda donositi, kao i uvijek, uz konsultacije sa državom Srbijom i predsjednikom Aleksandrom Vučićem, a u korist srpskog naroda.

On je naglasio da će časno, nepristrasno, savjesno i prema zakonu izvršavati svoju dužnost i koristiti ovlašćenja kao gradonačelnik opštine sjeverna Kosovska Mitrovica da bi bili obezbijeđeni uslovi za miran život svih građana.

Sjednici je prisustvovalo 14 odbornika, kao i ministar administracije lokalne samouprave Adrijana Hodžić, predstavnici Evropske unije i Kfora, prenose beogradski mediji.

Rezultate vanrednih izbora za gradonačelnike u četiri srpske opštine na sjeveru Kosova Centralna izborna komisija je potvrdila 23. maja.

Izbori su raspisani nakon što su gradonačelnici Zvečana, sjeverne Kosovske Mitrovice, Zubinog Potoka i Leposavića krajem novembra podnijeli ostavke zbog odluke vlade samoproglašenog Kosova o uvođenju taksa od 100 odsto na robu iz Srbije.