X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
19/06/2019 |  21:35 ⇒ 21:41 | Izvor: SRNA

BiH dobija konzulat u Novom Pazaru i Rijeci

Predsjedništvo BiH donijelo je danas odluku o pokretanju postupka za otvaranje generalnih konzulata BiH u Novom Pazaru i u Rijeci.
Predsjedništvo BiH - Foto: RTRS
Predsjedništvo BiHFoto: RTRS

Donesena je odluka o pokretanju postupka za otvaranje Generalnog konzulata BiH u Srbiji, sa generalnim konzulom na čelu, sa sjedištem u Novom Pazaru i konzularnim područjem koje obuhvata teritoriju opština Novi Pazar, Sjenica, Tutin, Prijepolje, Nova Varoš i Priboj, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Odlučeno je i da bude pokrenut postupak za otvaranje Generalnog konzulata BiH u Hrvatskoj, sa generalnim konzulom na čelu, sa sjedištem u Rijeci i sa konzularnim područjem koje obuhvata teritoriju Istarske županije, Primorsko-goranske županije, Ličko-senjske županije, Zadarske županije, Šibensko-kninske županije, Splitsko-dalmatinske županije i Dubrovačko-neretvanske županije.

Donesena je odluka o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma o izmjeni Sporazuma između Savjeta ministara i Vlade Azerbejdžan o ukidanju viza za nosioce diplomatskih i službenih pasoša.

Povezane vijesti:

Predsjedništvo BiH prihvatilo Ugovor o grantu za koridor 5C

Savjet ministara nije dostavio izvještaje za sjednicu Predsjedništva BiH