latinica  ћирилица
19/06/2019 |  22:23 ⇒ 20/06/2019 | 08:26 | Autor: B92

Vaterpolisti Srbije bolji od Hrvatske

Vaterpolisti Srbije savladali su Hrvatsku sa 11:10 u drugom meču Svjetske lige u Beogradu.
Srbija porazila Hrvatsku (foto: Peđa Milosavljević / STARSPORT) -
Srbija porazila Hrvatsku (foto: Peđa Milosavljević / STARSPORT)

Srbija i Hrvatska sastali su se od 21.00 časova na bazenima Sportskog centra Tašmajdan u drugom kolu Svjetske lige i to je bio meč koji je privukao najviše pažnje.

Do vođstva su došli reprezentativci Hrvatske preko Ante Vukićevića koji je iskoristio peterac u ranoj fazi meča.

Imali su izabranici Dejana Savića priliku da dođu do izjednačenja već u narednom napadu, kada su izvukli isključenje i Miloš Ćuk je uspio da iznenadi golmana Hrvatske i da postigne svoj prvi pogodak, pa je na semaforu pisalo 1:1.

Hrvati su prvo poveli sa 2:1, a potom i sa 3:2 i to oba puta u situaciji kada su imali igrača više u bazenu.

Veliku šansu je Srbija propustila na startu druge četvrtine, Marcelić je sjajnom odbranom spriječio Stefana Mitrovića da donese i treće izjednačenje "Delfinima".

Ante Vukičević je zaradio i drugo isključenje na utakmici i morao je da bude pažljiv, a to je Miloš Ćuk iskoristio postigavši svoj drugi gol za treće izjednačenje reprezentacije Srbije.

Havijer Garsija je fantastičnim pogotkom lobovao Mitrovića i Hrvatska je tako po četvrti put imala vođstvo na utakmici. Nisu se Hrvati dugo radovali, pošto je Filip Filipović matirao Marcelića i ponovo je Srbija imala egal meč na Tašmajdanu.

Sjajna akcija gostiju, iskoristili su drugo isključenje Filipa Filipovića i po peti put na meču poveli. Strijelac tog gola Buljubašić je već u narednom napadu zaradio i drugo isključenje, ali se njegov tim odbranio i na poluvremenu vodio sa 5:4.

Mandić odmah u prvom napadu dobija isključenje, a Buljubašić mu se "revanširao" isključenjem koje je bilo njegovo treće, pa je susret za hrvatskog reprezentativca bio završen.

Odlično su kreirali akciju vaterpolisti Srbije, akciju koju je Ognjen Stojanović sjajno završio, golom, a Branislav Mitrović kasnije vezuje i četvrtu odbranu zaredom. To je bilo peto izjednačenje reprezentacije Srbije.

Mitrović je dobio drugi faul četiri sekunde pred istek napada, a Јoković uspijeva to da iskoristi i postiže šesti pogodak Hrvatske na susretu.

U samom finišu treće četvrtine Stefan Mitrović, vaterpolista Ferencvaroša, donosi prvo vođstvo "Delfinima" na susretu, na semaforu je pisalo 7:6.

Stigao je i peterac u finišu trećeg kvartala, pa je i to realizovano i najveća prednost u dotadašnjem dijelu susreta pripadala je Srbiji.

Na početku posljednje četvrtine zabilježena je majstorija Ognjena Stojanovića. Benić je zbog trećeg isključenja završio susret i srpski reprezentativac je donio "Delfinima" prednost od tri gola na otprilike šest minuta prije kraja utakmice.

Nova šansa za Srbiju da dođe do prednosti od tri gola je bila poslije peterca, ali je Marcelić odbranio udarac Andrije Prlainovića. Pročitao je koju će stranu gađati Prlainović i uspio da ovoga puta sačuva mrežu svoje reprezentacije.

Poslije neiskorišćenog igrača više, ali i pomenutnog peterca, uslijedila je kazna i preko Garsije Hrvati uspijevaju da smanje na 9:8, pa je uslijedila nova drama u derbiju.

Јoković je izjednačio, a Srbija povela preko Ognjena Stojanovića koji je postigao svoj treći gol i na tri minuta prije kraja meča izabranici Dejana Savića imali su novo vođstvo.

U završnici utakmice viđena je prava drama. Prvo se Stefan Mitrović trećim isključenjem pridružio petorici hrvatskih vaterpolista koji su prije vremena završili meč.

Potom Fatović koristi situaciju igrača više i donosi Hrvatskoj izjednačenje, da bi Andrija Prlainović u narednom napadu ispalio pravi projektil i matirao Marcelića, pa je Srbija na pedesetak sekundi prije kraja imala prednost 11:10.

Bilo je to premalo vremena za gostujući sastav da nešto učini na ovom meču, tako da su reprezentativci Srbije uspjeli da upišu i drugu pobjedu i da osiguraju lakšeg protivnika u narednoj fazi takmičenja.

Treći meč na završnici Svjetske lige u Beogradu, reprezentativci Srbije odigraće u četvrtak protiv Kazahstana na bazenima SC Tašmajdan.