latinica  ћирилица
20/06/2019 |  08:47 ⇒ 10:37 | Autor: SRNA

Dodik: Oljača stvarao Srpsku i njenu istoriju

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je saučešće porodici bivšeg poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Ostoje Oljače, navodeći da je Oljača zajedno sa ostalim članovima prvog saziva parlamenta stvarao istoriju Srpske na čemu će mu Republika Srpska i njen narod biti vječno zahvalni.
Milorad Dodik - Foto: RTRS
Milorad DodikFoto: RTRS

- Oljača će ostati upamćen kao čovjek koji je imao i hrabrost i volju da u najtežem vremenu za svoj narod ostane ovdje, preuzme odgovornost i zajedno sa ostalima udari temelje Republike u kojoj danas živimo - navodi se u telegramu saučešća koji je Dodik uputio porodici Oljača.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubilović uputio je saučešće porodici poslanika prvog saziva Narodne skupštine Republike Srpske Ostoje Oljače, ističući da je Ostoja dao značajan doprinos osnivanju i radu najvišeg zakonodavnog organa Srpske.

- U tužnim trenucima koji su zadesili porodicu Oljača, izražavamo poštovanje i saosjećamo sa njegovim najbližima, prijateljima i poštovaocima - navodi se u telegramu saučešća.

Oljača je će biti sahranjen danas u 13.00 časova u Srpcu.

Ostoja Oljača preminuo je juče. Bio je i član Asocijacije "Stvaraoci Republike Srpske" i nosilac Ordena Nemanjića.