latinica  ћирилица
20/06/2019 |  09:25 ⇒ 12:39 | Autor: SRNA

Vlada Srpske o konsolidovanom izvještaju o izvršenju budžeta

Vlada Republike Srpske razmatraće danas konsolidovani izvještaj o izvršenju budžeta Srpske za prva tri mjeseca ove godine.
Vlada Srpske - Foto: RTRS
Vlada SrpskeFoto: RTRS

Dnevnim redom predviđeno je i razmatranje Nacrta programa javnih investicija Republike Srpske za period 2020-2022. godina.

Biće razmatrane informacija o aktivnostima na izradi Prednacrta zakona o regulatoru električne energije i prirodnog gasa, prenosu i tržištu električne energije u BiH, te informacija o reorganizaciji regionalnih monitoring timova za borbu protiv trgovine ljudima u BiH, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Pred ministrima će se naći i informacija o namjenskom utrošku dodijeljenih finansijskih sredstava nerazvijenim i izrazito nerazvijenim jedinicama lokalne samouprave za 2018. godinu, te informacija o dodjeli stipendija perspektivnim sportistima, sportistima sa invaliditetom i potencijalnim olimpijskim kandidatima.

Vlada će razmatrati i godišnji izvještaj o dodijeljenoj državnoj pomoći u Srpskoj u 2018. godini, prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja Srpske prema Evropskoj banci za obnovu i razvoj za finansiranje projekta Koridor 5C - obilaznica Doboj, prijedlog odluke o isplati finansijskih sredstava nerazvijenim i izrazito nerazvijenim jedinicama lokalne samouprave, te prijedlog odluke o sufinansiranju projekata nerazvijenih i izrazito nerazvijenih opština.

Na dnevnom redu je i prijedlog odluke o dopuni odluke o broju redovnih studenata koji se upisuju u prvu godinu prvog ciklusa studija i u prvu godinu drugog ciklusa studija u akademskoj 2019/2020. godini na javnim visokoškolskim ustanovama, te prijedlog rješenja o imenovanju radne grupe za izradu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o krivičnom postupku Srpske.

Biće razmotren i prijedlog zaključka o davanju saglasnosti za nastavak pregovora sa Svjetskom bankom za odobravanje kredita do 100.000.000 evra za realizaciju programa "Rehabilitacija puteva u Republici Srpskoj".