latinica  ћирилица
20/06/2019 |  09:42 | Autor: SRNA

Peskov: Određena pitanja riješena i prije televizijskog programa

Regionalne vlasti već su počele da rješavaju određene probleme koje su građani prijavili u 17. po redu godišnjem televizijskom programu "Pozivi i odgovori" sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, rekao je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
Dmitrij Peskov (Foto: Fotohost-agentstvo) -
Dmitrij Peskov (Foto: Fotohost-agentstvo)

- Ove godine postignut je određen napredak po nekim pitanjima i prije nego što su izneseni pred predsjednika. Drugim riječima, kada se na medijima objavi određeni problem, lokalne vlasti počnu da preduzimaju mjere. To je veoma pozitivno - naglasio je Peskov.

Prema njegovim riječima, Putin posveti nekoliko dana proučavanju pitanja koja mu dostave razne državne agencije i prije televizijskog programa.

Peskov je istakao da Putin lično gleda pojedina obraćanja putem video i tekstualnih poruka i da se taj proces obavlja i do posljednjeg trenutka pred uključenje u program.

Ruski Istražni komitet je saopštio da su agenti već pokrenuli 12 istraga o pritužbama koje su iznijeli Rusi u pitanjima predsjedniku.

Ruski predsjednik Vladimir Putin danas učestvuje u 17. godišnjem televizijskom programu sa pozivima i odgovorima tokom kojeg odgovarao na pitanja građana.