latinica  ћирилица
20/06/2019 |  10:26 ⇒ 10:41 | Autor: RTS

Srbija protiv Njemačke za povratak nade

Mlada reprezentacija Srbije od 21 sat igra meč drugog kola Grupe B na šampionatu Evrope, a protivnik joj je izabrani tim Njemačke.
Mlada reprezentacija Srbije (Foto: FSS) -
Mlada reprezentacija Srbije (Foto: FSS)

Ekipa koju je selektirao i koju vodi Goran Đorović poražena je u prvom meču protiv Austrije (0:2). To, možda, i ne bi bilo toliko strašno, ali taj poraz je bio posledica naglašeno slabe partije "orlića".

Međutim, objektivni individualni kvalitet koji posjeduje Srbija u ovom uzrastu uvijek je dobro polazište za optimizam, stoga ne postoji razlog da se ljubitelji fudbala ne raduju meču u kojem bi pobjeda vratila Srbiju u borbu za polufinale.

- Čim se izgubi utakmica – kolektiv je podbacio. I nema razloga da nešto radikalno mijenjamo. Ovi igrači su nam u prošlosti dali mnogo toga i ne treba da poslije jednog poraza sve to zaboravimo. Nije ni njima lako pao ovaj poraz, ali moraju da se podignu. To je sve sport, postoje pobjede i postoje porazi - rekao je selektor Đorović.

Andrija Živković, kapiten Srbije i neko ko ima pozamašno iskustvo u pobjeđivanju u dresu reprezentacije, opisuje kako su se on i saigrači osjećali između dvije utakmice.

- Poslije utakmice nismo ni mogli da razgovaramo, vruće su glave bile, bolje je bilo pustiti da prenoći. Poslije smo razgovarali, dogovorili se da ne smijemo da ulazimo u meč kao protiv Austrije. Moramo jače, agresivnije, pametnije. Dobili smo jedan veliki šamar i uveren sam da smo se trgli, dobro razmislili o svemu. Bićemo pametniji sada, jer imamo mi šta da pokažemo -  rekao je Živković.

U drugom meču grupe B, koji se igra u prvom terminu od 18.30, igraju Austrija i Danska.