latinica  ћирилица
20/06/2019 |  12:23 ⇒ 17:17 | Autor: RTRS

Dodik u Bjelorusiji uz najviše državne počasti; Sastanak sa premijerom (FOTO)

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik stigao je na aerodrom u Minsku gdje je dočekan uz najviše državne počasti.

Foto: RTRS

Dodika su dočekali potpredsjednik Vlade Bjelorusije Igor Lišenko, zamjenik ministra spoljnih poslova Andrej Vladimirovič i ambasador Bjelorusije za BiH sa sjedištem u Budimpešti Aleksandar Ponomarev.

Dodik u Bjelorusiji (Foto: RTRS)

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH razgovarao je danas sa predsjednikom Vlade Bjelorusije o saradnji dvije zemlje.

Dodik i Rumas su ocijenili da je potrebno unaprijediti saradnju BiH i Bjelorusije, te da za to postoje sve pretpostavke.

Foto: RTRS

Sagovornici su posebno naglasili potrebu ekonomske, privredne i kulturne saradnje, ukazavši na ogroman turistički potencijal i BiH i Bjelorusije gdje se otvaraju mogućnosti za uspješnu saradnju na obostranu korist.

Dodik je rekao da mu je velika čast što boravi u posjeti Bjelorusiji, te da je impresioniran glavnim gradom - Minskom, koji je kratko obišao po dolasku.

Foto: RTRS

Sastanku su prisustvovali i savjetnici hrvatskog i bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Damir DŽanko i Slaven Kovačević.

Prvi sastanak po dolasku, Dodik je imao sa potpredsjednikom Vlade Bjelorusije Igorom Lišenkom.

Dodik u Bjelorusiji (Foto: RTRS)

Dodik stigao u Bjelorusiju (Foto: RTRS)

Povodom dolaska srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, postrojena je i počasna garda.

Dodik u Bjelorusiji (Foto: RTRS)

Foto: RTRS

Dodik boravi u trodnevnoj posjeti Bjelorusiji, a danas u poslijepodnevnim časovima trebalo bi da se sastane i sa predsjednikom države Aleksandrom Lukašenkom.