X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
20/06/2019 |  12:42 ⇒ 17:19 | Izvor: RTRS

Danas prvi let iz Banjaluke za Atinu

Sa banjalučkog aerodroma danas će po prvi put u njegovoj istoriji poletjeti avion za Atinu, glavni grad Grčke, u organizaciji renomirane turističke agencije Kontiki travel iz Srbije.
Aerodrom Banjaluka - Foto: RTRS
Aerodrom BanjalukaFoto: RTRS

Direktor preduzeća Aerodromi Republike Srpske Milan Račić rekao je da se ovim letom nastavlja uspješna saradnja sa Kontikijem nakon što su uvedeni letovi za Tursku.

On je rekao da je rasprodat današnji let za Grčku od 17.10 časova, te da je za stanovnike Banjaluke i Srpske važno da imaju mogućnost da odlaze na nove destinacije.

- Očekujemo nastavak saradnje sa Kontikijem i naredne godine, jer će se vjerovatno planirati uvođenje letova na nove destinacije - rekao je Račić na konferenciji za novinare u banjalučkom hotelu Bosna.

U prvih pet mjesecu usluge aerodroma koristilo 51.925 putnika, a u mjesecu maju ostvareni su najbolji rezultati - 12.783 putnika je korisšilo aerodrom.

Račić je rekao da Aerodromi i dalje pregovaraju o letu za Moskvu, uvođenju određene turističke linije i dovođenju kineskih turista, te da rejtingu i razvoju ovdašnjeg avio-saobraćaja ne doprinosi objavljivanje dezinformacija, poput nedavne o navodnoj liniji Teheran /Iran/ - Banjaluka, koja je demantovana.

Zamjenik gradonačelnika Banjaluke Srđan Amidžić rekao je da banjalučki aerodrom treba da koristi građanima za odlaske, ali i da bude mjesto putem kojeg će u Banjaluku i Srpsku dolaziti što više turista i ljudi.

- Banjaluka želi u tom smjeru da postane regionalni centar, što nije moguće bez funkcionisanja Aerodroma. Obaveza grada i Vlade jeste da stvara uslove da aerodrom funkcioniše na tom planu, za šta se izdvajaju i značajna sredstva - rekao je Amidžić.

On je obećao da će Grad nastaviti da podržava Aerodrom čije aktivnosti, u saradnji sa avio-kompanijom Rajaner u grad već dovode više turista nego ranije.

- O tome govori zauzetost hotelskih kapaciteta koje treba povećavati i u njih ulagati - rekao je Amidžić.

Predstavnik agencije Kontiki travel Vedran Јokić rekao je da su letovi za Atinu uvedeni na osnovu pozitivnih iskustava ovdašnjih putnika koji su lani u devet navrata letjeli za Tursku.

- Ostvarujemo njihove želje za letovima za Grčku. Tih letova će ove godine biti devet, a posljednji let za Atinu iz Banjaluke biće 9. septembra. Takođe, ove godine ćemo imati i 16 letova za Tursku - rekao je Јokić.

On je dodao da su karte rasprodate i za drugi let za Atinu, planiran za 30. jun, te pozvao građane da rezervišu svoja mjesta za naredne letove.

Јokić je dodao da karta do Grčke i natrag sa taksama košta oko 460 KM.

Izvor: SRNA, RTRS