latinica  ћирилица
20/06/2019 |  13:16 | Autor: SRNA

Crnogorski glumac izvrijeđao Srbe, reagovala stranka Prava Crna Gora

Stalni član ansambla Crnogorskog narodnog pozorišta glumac Zoran Vujović pogrdnim riječima izvrijeđao je Srbe, okarakterisavši ih, između ostalog, kao "neznalice, izrode, izdajice, smećare i adolescente", te izrekao i niz psovki na njihov račun.
Zoran Vujović - Foto: ilustracija
Zoran VujovićFoto: ilustracija

Stranka Prava Crna Gora najoštrije je osudila objavu Vujovića, ocijenivši da je riječ o "izlivu klasičnog fašizma, rasizma i povampirenja najgore međubratske mržnje".

Iz ove stranke pozvali su nadležne institucije da hitno reaguju na ovaj govor mržnje, prenijeli su mediji u Srbiji i Crnoj Gori.

- Pozivamo Tužilaštvo da ispita i procesuira glumca Zorana Vujovića, jer, u suprotnom, ako se to ne desi, to će značiti da ova retorika ima pečat zvanične Crne Gore - navodi se u saopštenju.

Stranka Prava Crna Gora pozvala je i čelnike Crnogorskog narodnog pozorišta i državne institucije kulture da hitno pokrenu disciplinski postupak protiv Vujovića, te da prekinu njegov angažman u ovoj instituciji, jer bi, kako kažu, nakon ovakvih fašističkih ispada, njegov dalji ostanak u ovoj instituciji značio da i ta institucija ima isti stav.