latinica  ћирилица
20/06/2019 |  13:50 ⇒ 19:53 | Autor: RTRS

Djeca sa KiM u Vladi Srpske; Vlada će pomoći izgradnju centra u K.Mitrovici! (FOTO)

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković prisustvovao je u Banjaluci prijemu za učenike sa Kosmeta koji borave u Srpskoj od 16. do 23. juna u okviru projekta "Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske". Domaćin prijema je ministarka prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić.

Višković je istakao da su institucije Srpske na raspolaganju njima i njihovim roditeljima jer su veze srpskog naroda neraskidive.

- Morate znati da ste kod braće i prijatelja, da ste dobrodošli, a želja mi je da se sa najboljim uspomenama iz Republike Srpske vratite svojim kućama - rekao je Višković.

Ministarks prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić naglasila je da trenutno u Srpskoj boravi 900 učenika sa Kosova i Metohije.

- Kod nas ste dobrodošli. Osam godina otvaramo vrata za braću sa Kosova i Metohije i na to smo izuzetno ponosni. Prvi put smo ugostili i učenike sa posebnim potrebama, što je od neizmjerne važnosti - rekla je Trivićeva. 

Djeca sa Kosova (Foto: RTRS)

Predsjednik Udruženja roditelja "Podrži me" iz Kosovske Mitrovice Ivana Rakić rekla je da je Republika Srpska do sada mnogo puta pomogla srpski narod na Kosmetu i djecu sa posebnim potrebama.

Predsjednik Odbora za pomoć Srbima sa Kosova i Metohije Milorad Arlov rekao je da djeca na Kosmetu žive u teškim uslovima i zato Republika Srpska čini sve kako bi im pomogla.

Centralni doček za goste sa Kosova i Metohije priređen je u Višegradu 16. juna, a u okviru ovog projekta u Republici Srpskoj boravi oko 900 najboljih učenika sa Kosova i Metohije u pratnji oko 80 nastavnika, te 26 mladih sa poteškoćama u razvoju u pratnji roditelja.

Izvor: RTRS/SRNA