latinica  ћирилица
20/06/2019 |  15:49 ⇒ 17:27 | Autor: RTRS

U Bijeljini borave djeca iz Goraždevca, Kline i Gračanice

U okviru projekta "Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske" u Bijeljini boravi 44 djece iz Goraždevca, Kline i Gračanice.
Djeca sa KiM u Bijeljini - Foto: RTRS
Djeca sa KiM u BijeljiniFoto: RTRS

Mališani sa Kosmeta od nedjelje borave u Bijeljini, smješteni su u semberske porodice, stvaraju prijateljstva sa vršnjacima. Danas je organizovan višečasovni boravak u Ekokampu Јezera.

Antonina Pavlović iz opštine Goraždevac istakla je da joj je prelijepo i da je ovo prvi put da je posjetila Bijeljinu.

- Drugari iz Bijeljine su nas jako lijepo dočekali i provodimo se lijepo - dodala je Mirjana Dašić iz Goraždevca.

Nastavnici učenika sa Kosmeta ističu gostoprimstvo Semberije. Gradska uprava je organizovala svakodnevne aktivnosti i posjete kulturnim i vjerskim institucijama, a određeno vrijeme djeca sa Kosmeta provode i na bazenima Banje Dvorovi.

- Mi smo prezadovoljni. Čim nas djeca ne zovu znači da im je mnogo lijepo . Kad ih pitamo kako im je , oni se samo zahvaljuju što smo baš njih odabrali da dođu ovdje - naveo je Lazar Danić nastavnik u OŠ "Kralj Milutin" iz Gračanice.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić izjavio je da je najljepšta stvar što djeca u Bijeljini borave sa porodicama i upoznavaju jedni druge.

- I ove godine u Bijeljini boravi 44 djece i pet nastavnika u jednoj široj akciji koju radi Vlada Republike Srpske i ljudi koji se bave odnosima sa Kosovom i djecom sa Kosova - dodao je Mićić.

Djeca sa Kosmeta će u nedjelju napustiti Bijeljinu, odlaze u Višegrad, a potom se vraćaju svojim porodicama.