latinica  ћирилица
21/06/2019 |  08:10 ⇒ 08:11 | Autor: B92

Divac u fotofinišu draftovao Marinkovića, Vilijamson prvi pik! (FOTO)

Vlade Divac, generalni menadžer Sakramento Kingsa, odlučio je da sa 60. mjesta draftuje košarkaša Partizana Vanju Marinkovića.

Srpski legendarni košarkaša tako je "doveo" i trećeg srpskog igrača, pošto u Sakramentu već igraju Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica.

Marinković nije otišao sa velikim ambicijama u Sjedinjene Američke Države, međutim Divac zna o kakvom se igraču radi i nisu mu bili potrebni treninzi kako bi video Vanjin stil igre.

Bek Partizana idealno se uklapa u sistem NBA, pošto ima dobar šut za tri poena, kao i mogućnost da brani više pozicija.

Kada je riječ o glavnoj zvijezdi večeri, Nju Orleans Pelikansi izabrali su s prvog mjesta Zajona Vilijamsona.

Očekivano Pelikansi su se odlučili za nekadašnjeg studenta Djuka, koji je svojim partijama u srednjoj školi, a potom i koledžu skrenuo pažnju na sebe.<

/p>

Od Vilijamsona se očekuje mnogo u najjačoj ligi na svijetu, pošto je prvi košarkaš još od Lebrona DŽejmsa, koji je privukao ovoliku pažnju.

Prva tri pika na ovogodišnjem Draftu bila su 99 odsto poznata, pa je tako DŽa Morent, kao što se i očekivalo, završio u Memfisu, a Ar DŽej Beret u Njujorku.

Grizlisi i Niksi dobili su šta su tražili, a to su mladi talentovani igrači, koji su projektovani da jednog dana budu superstarovi u NBA ligi.

Treba spomenuti mladog srpskog košarkaša Alena Smailagića. Momak rođen u Beogradu prethodne sezone igrao je u razvojnoj ligi u Americi, a na ovogodišnjem Draftu izabrali su ga Golden Stejt Voriorsi kao 39. pika!

Prije početka Drafta vidjeli smo trejd u kojem su Pelikansi ustupili četvrtog pika Atlanti Hoks. Hoksi su potom s četvrtog mjesta izabrali Diandrea Hantera s Virdžinije.

Potom su uslijedili Kavsi koji su uzeli Dariusa Garlanda, dok je Minesota putem trejda došla s 11. do šestog mjesta, s kojeg su izabrali DŽareta Kulvera. Plejmejker Kobi Vajt završio je na sedmom mjestu (Čikago), dok su prvih deset kompletirali DŽekson Hejs (Pelikans), Rui Hačimura (Vizards), Kem Rediš (Hoks).

Uslijedila je druga polovina druge runde gde su bili najzanimljiviji pikovi Indijane i San Antonija. Pejsersi su birali Gogu Bitadzea iz Mege, a Sparsi Luku Šamanića iz Olimpije.

1. Pelikans – Zajon Vilijamson (PF)
2. Grizlis – DŽa Morent (PG)
3. Niks – Ar DŽej Beret (SG)
4. Hoks – Diandre Hanter (SF/PF)
5. Kavs – Darius Garland (PG)
6. Vulvs – DŽaret Kulver (SG)
7. Buls – Kobi Vajt (PG/SG)
8. Pelikans – DŽekson Hejs (PF/C)
9. Vizards – Rui Hačimura (SF/PF)
10. Hoks – Kem Rediš (SG/SF)