latinica  ћирилица
21/06/2019 |  08:24 | Autor: SRNA

Video-kamere na granicama - pred polazak provjeriti da li ima gužve

U Republici Srpskoj i FBiH jutros su povoljni uslovi za vožnju, a Auto-moto savez poziva vozače koji putuju van zemlje da putem internet stanice www.ams-rs.com ili mobilne android aplikacije provjere trenutno stanje na graničnim prelazima i u slučaju gužvi odaberu drugi, najbliži granični prelaz.
Granični prelaz - Foto: RTRS
Granični prelazFoto: RTRS

Većina putnih pravaca ovoga jutra je prohodna, a na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina povećana je opasnost od odronjavanja kamenja i zemlje na kolovoz.

Aktuelni su radovi sa upotrebom mehanizacije i na magistralnom putu Tišča-Luke i na regionalnom putu Bratunac-granični prelaz Srbija, zbog čega se vrši naizmjenično propuštanje vozila, jednom trakom.

Zbog izvođenja radova na sanaciji klizišta, na auto-putu Gradiška-Banjaluka izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja, pa vozače upozoravaju da voze opreznije i poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na magistralnom putu dionica Јohovac-Rudanka radi isključivanja i uključivanja mehanizcije koja je angažovana na izgradnji auto-puta od petlje Јohovac do petlje Rudanka dolaziće do izmjene u odvijanju saobraćaja u periodu, a izmjena će biti regulisana privremenom saobraćajnom signalizacijom.

Deminiranje terena izvodi se na deminerskom radilištu "Klakari Donji 8, 13 i 14", opština Brod, dolazi do privremenih obustava saobraćaja na dionici magistralnog puta Brod-Odžak.

U toku su radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže na magistralnom putu Bileća-Podosoje, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

U toku su radovi na postavljanju inteligentnih transportnih sistema na auto-putu Gradiška-Banjaluka, lokalitet Mahovljanske petlje, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

U toku su radovi na izgradnji i provođenju privremenog sistema naplate putarine na auto-putu "9. januar", Banjaluka-Doboj, na petlji Mahovljani, zbog čega je na ovom lokalitetu izmijenjen režim odvijanja saobraćaja, pa se vozač upozorava da voze opreznije i poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić, zbog pojave klizišta u rejonu Čelića.

Na lokalnom putu Gornja i Donja Piskavica, u mjestu Strike, saobraćaj se, zbog aktiviranog klizišta, odvija jednom trakom, naizmjenično.

Zbog oštećenja nadvožnjaka kod NIS petrol pumpe u Trnu, saobraćaj se preko samog nadvožnjaka odvija jednom saobraćajnom trakom, dok teretna vozila ne saobraćaju.

Zbog pokretanja klizišta, na lokalnom putu Svodna-Brezici u opštini Novi Grad, potpuno je obustavljen saobraćaj.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila je preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

U FBiH na magistralnom putu u Јajcu, na mostu preko rijeke Plive, zbog sanacionih radova obustavljen je saobraćaj. Za vozila do sedam tona alternativni pravac je Јezero-Јajce, a za vozila preko sedam tona Crna Rijeka-Mrkonjić Grad.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu Tromeđa-Zvirovići.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih čekanja.

Iz sigurnosnih razloga, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na graničnom prelazu Brčko-Gunja.

Auto-moto savez Republike Srpske 14. juna, u rad je pustio video kamere na graničnom prelazu Kostajnica, čime je vozačima omogućeno da se putem internet stanice www.ams-rs.com ili mobilne android aplikacije Auto-moto saveza upoznaju o stanju saobraćaja na tom graničnom prelazu.

Vozači koji planiraju putovanje van granica Republike Srpske i BiH sada imaju mogućnost da provjere trenutno stanje saobraćaja na 11 graničnih prelaza - Gradiška, Gradina, Novi Grad, Kozarska Dubica, Kostajnica, Rača, Pavlovića most, Zupci, Brod, Šepak i Karakaj.