latinica  ћирилица
21/06/2019 |  12:01 ⇒ 13:39 | Autor: RTRS

"Konferencija beba" u 39 lokalnih zajednica

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović rekla je da će ovogodišnja "Konferencija beba" biti održana u 39 lokalnih zajednica u Srpskoj, što je značajan iskorak u odnosu na 2006. godinu, kada su samo tri lokalne zajednice pristupile organizaciji ove manifestacije.
Konferencija beba - Foto: RTRS
Konferencija bebaFoto: RTRS

Davidovićeva je na konferenciji za novinare u Banjaluci navela da će prva manifestacija biti organizovana sutra u Bileći, a posljednja u Vlasenici, 12. jula.

Ona je naglasila da je Ministarstvo uputilo inicijativu svim lokalnim zajednicama da planiraju i organizuju ove manifestacije jer je to dobra prilika da bude ukazano na značaj porodice i porodičnih vrijednosti.

- Centralna manifestacija `Konferencije beba` biće održana u Banjaluci u ponedjeljak, 24. juna, u Parku Petar Kočić sa početkom u 18.00 časova. Pripremili smo bogat sadržaj za djecu i sve učesnike, kao i bogatu ponudu nagrada koje smo obezbijedili uz pomoć sponzora, kojima zahvaljujem - rekla je Davidovićeva i naglasila da će u slučaju nepovoljnih vremenskih prilika manifestacija u Banjaluci biti pomjerena za drugi dan.

Ona je kao novinu navela organizovanje takmičenje očeva u presvlačenju beba.

Davidovićeva je istakla da resorno ministarstvo poziva građane kako Banjaluke, tako i drugih lokalnih zajednica u Srpskoj da učestvuju u "Konferenciji beba".