latinica  ћирилица
21/06/2019 |  16:52 ⇒ 18:56 | Autor: SRNA

Dodik se susreo u Minsku sa džudistom Nemanjom Majdovim

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik susreo se u Minsku sa džudistom Nemanjom Majdovim iz Istočnog Sarajeva, koji sa džudo reprezentacijom Srbije učestvuje na Evropskim sportskim igrama u Minsku.
Dodik-Majdov-Minsk - Foto: RTRS
Dodik-Majdov-MinskFoto: RTRS

Majdov je u telefonskoj izjavi Srni iz Minska rekao da on i njegov tim imaju veliku podršku Dodika, Vlade Republike Srpske i Ministarstva porodice, omladine i sporta, koji su mu omogućili da ima optimalne uslove za trening.

- Predsjednik Dodik mi je pomogao da izgradim dobre uslove i konstantno mi pomaže da postignem što bolje rezultate, tako da smo mi jedan tim koji zajedno pobjeđuje. Ogromnu zahvalnost dugujem predsjedniku, ali i Vladi Srpske i resornom ministarstvu - naglasio je Majdov.

On je rekao da ga u ponedjeljak očekuje prvi meč na ovogodišnjim igrama u Minsku.

- Cilj mi je najviši stepenik i zlatna medalja. DŽudo reprezentacija Srbije daće svoj maksimum. Ostavićemo srce na strunjači i s ponosom ćemo predstavljati Republiku Srpsku i Srbiju - istakao je Majdov.

On je naveo da je ove godine ostvario najbolji početak sezone ikada, osvojivši tri medalje na velikim takmičenjima i osvajanjem bitnih bodova za ostvarivanje olimpijske norme.

Majdov je osvojio prvi grand-pri u Marakešu /Maroko/, prvi grend-slem u karijeri u Bakuu /Azerbejdžan/ i medalju na grand-pri takmičenju u Kini.