latinica  ћирилица
21/06/2019 |  19:22 ⇒ 22:36 | Autor: RTRS

Prijedor: Odbornici ukazali na propuste u radu javnih preduzeća

U skupštinskim klupama u Prijedoru burno. Odbornici nisu usvojili izvještaje o radu za 2018. Sportske dvorane Mladost, Zavoda za izgradnju grada i Informativno-poslovnog centra Kozarski vijesnik. Skupštinska većina ukazivala je na propuste u radu ovih preduzeća, čiji je osnivač Grad Prijedor. DNS-ovi odbornici smatraju da je nastavljena politička čistka.

Malverzacije u javnim nabavkama, tenderima, favorizovanje jednog izvođača, finansiranje skupocjenih ljetovanja, ali i angažovanje penzionera ugovorima o djelu, razlozi su zbog kojih skupštinska većina, nije usvojila izvještaj o radu Zavoda za izgradnju grada. Najviše pažnje privukla je cijena fasade na novoj dvorani na Urijama.

- Cijena je 300 KM, i da je 234 KM kvadrat, po našem mišljenju mnogo je, s obzirom da prema informacijama kojima raspolažemo takva fasada postoji samo u Italiji, na jednoj ili dvije dvorane - kaže Dalibor Pavlović, predsjednik Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini Grada Prijedor.

Zoran Stanisavljević, direktor Zavoda za izgradnju Grada Prijedor, navodi da cijena fasade nije od presudnog značaja, iznosila ona 300 ili 234 KM. Kako je rekao, poenta je u činjenici da se radi o jednom reprezentativnom objektu.

Nije prošao ni poslovni izvještaj Kozarskog vjesnika.

Neusvojeni izvještaji biće detaljno proučeni, a od te analize zavisiće i mandat direktora ovih javnih preduzeća, kaže Pavlović.

Ovo je nastavak političke čistke, stav je odbornika DNS-a.

-Ne možemo govoriti da cijenimo izvještaje koji su nam podneseni, nego više neka politička pitanja i trenutnu situaciju kakva jeste u gradskoj Skupštini - navela je Olivera Brdar, odbornik ovog kluba.

Za ovakve odnose u Skupštini, gradonačelnik Milenko Đaković smatra da su kako kaže, rušenje "dobrog tkiva".

- Mnoge teze koje se uspostavljaju ovdje na skupštini su upitne kojeg su kvaliteta, posebno mislim na razna pitanja i podpitanja - kaže Đaković.

Mirsad Duratović, odbornik DF-a, naglasio je da ova struktura pokušava promijeniti stvari na bolje jer smatraju da to "dobro tkivo" je i dovelo građane Prijedora u situaciju u kojoj su danas.

Današnje zasjedanje bilo je četvrti nastavak 24. sjednice Skupštine Grada, što se više od decenije nije dogodilo u Prijedoru.