X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Moja Јahorina
22/06/2019 |  09:45 ⇒ 14:45 | Izvor: SRNA

Čubrilović: Akcija "Koridor života" - herojska i sudbonosna bitka

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je, povodom obilježavanja 27 godina od proboja "Koridora života", da je ova briljantna akcija Vojske Republike Srpske simbol junaštva, hrabrosti i herojske borbe za slobodu srpskog naroda i odbranu Republike Srpske.
Nedeljko Čubrilović - Foto: SRNA
Nedeljko ČubrilovićFoto: SRNA

- U najtežim trenucima za naš narod i Republiku, u situaciji kada je prijetila potpuna izolacija i podjela teritorije, kada su umirale banjalučke bebe usljed nedostatka kiseonika i lijekova zbog međunarodnih sankcija, naša vojska krenula je u odlučujući proboj Koridora života i ostvarila veličanstvenu pobjedu, zahvaljujući kojoj je odbranjena sloboda srpskog naroda i sačuvana Republika Srpska - poručio je Čubrilović.

Čubrilović je naglasio da je riječ o najznačajnijoj i taktički izvanredno izvedenoj operaciji Vojske Republike Srpske u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu, kojom je prekinuta 42 dana duga kopnena i vazdušna blokada i spriječen egzodus milion i po Srba zapadnog dijela Republike Srpske i Republike Srpske Krajine, saopšteno je iz Narodne skupštine Republike Srpske.

- Slaveći ovu humanu bitku moramo odati počast svim poginulim srpskim vojnicima i pripadnicima policije koji su dali živote za proboj "Koridora života", očuvanje teritorijalne cjelovitosti naše Republike i slobodu svog naroda - rekao je Čubrilović.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske poručio je da se srpski narod uvijek i iznova s ponosom treba sjećati ove herojske i sudbonosne bitke Vojske Republike Srpske.

Čubrilović je istakao da je važno nove, mlade generacije upoznati sa slavnim borbama Vojske Republike Srpske u proteklom ratu, kao i da o ovoj veličanstvenoj vojnoj akciji treba da se uči u školama.

On kaže da ideja o snimanju dokumentarnog filma o proboju "Koridora života" treba da ima institucionalnu i društvenu podršku.

U Dugoj Njivi kod Modriče sutra će biti obilježeno 27 godina od akcije "Koridor 92", kojom je okončana 42 dana duga kopneno-vazdušna blokada zapadnog dijela Srpske i Republike Srpske Krajine.