X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
22/06/2019 |  12:15 ⇒ 12:29 | Izvor: SRNA

Šest stotina pitomaca okupilo se u kasarni kod Bileće

Pitomci nekadašnje Škole rezervnih oficira pješadije, njih oko 600, stigli su danas, deseti jubilarni put, iz svih krajeva bivše Јugoslavije na druženje u bilećkoj kasarni.
Pitomci nekadašnje Škole rezervnih oficira pješadije - Foto: SRNA
Pitomci nekadašnje Škole rezervnih oficira pješadijeFoto: SRNA

Okupljene je u ime lokalne uprave pozdravio menadžer opštine Bileća Mihajlo Vujović koji im je poželio dobrodošlicu i istakao da ih Bilećani, kao i uvijek, rado dočekuju.

On je rekao da Bilećani pitomce nekadašnje škole rezervnih oficira popularno nazvane "Bilećanci" doživljavaju kao ozbiljan sopstveni privredni, kulturni i prijateljski resurs.

Komandant kasarne "Bilećki borci" pukovnik Nebojša Ivezić pozdravio je pitomce u ime Drugog pješadijskog bataljona Oružanih snaga BiH, te ocijenio da je ova škola rezervnih oficira bila životna škola, za što je dokaz da su njeni pripadnici postigli najviša priznanja i uspjehe u svojoj službi.

Najstariji pitomac ove godine je osamdesetpetogodišnji Slobodan Belošević koji je bio pripadnik druge klase bilećke Škole rezervnih oficira.

Prema njegovim riječima, za Bileću ga vežu lijepe uspomene, iako mu je ova Škola ostala upamćena i po gvozdenoj disciplini.