latinica  ћирилица
22/06/2019 |  16:42 ⇒ 17:06 | Autor: SRNA

Јerinić: Grad ima preduslove za razvoj u svim aspektima

Grad Doboj svojom političkom stabilnošću i dobrom saradnjom sa institucijama Republike Srpske i BiH ima sve preduslove za stabilan razvoj u svim apspektima, rekao je gradonačelnik Doboja Boris Јerinić.
Boris Јerinić na prijemu za bivše funkcionere i dobitnike plakete - Foto: SRNA
Boris Јerinić na prijemu za bivše funkcionere i dobitnike plaketeFoto: SRNA

Na prijemu za bivše funkcionere i dobitnike plakete, organizovanog u okviru obilježavanja Dana grada - Vidovdana, 28. juna, Јerinić je rekao da će Doboj, zahvaljujući kapitalnim projektima i gradnjom mreže autoputeva, uskoro postati i čvor drumskog saobraćaja, kao što je do sada željezničkog.

Јerinić je ukazao da u Doboju trenutno mnogo toga rade, ali da svakako mogu i više.

- Naravno, u tome očekujemo i imamo veliku podršku Vlade Republike Srpske, predsjednika Republike Željke Cvijanović, koja je dobitnik ovogodišnje Povelje kao najvećeg priznanja grada Doboja, i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika - rekao je Јerinić.

On je od projekata naveo rekonstrukciju sportske dvorane, izgradnju nove regionalne bolnice čiji radovi treba uskoro da otpočnu, uređenje korita rijeke Bosne, te izgradnju novog administrativnog centra koji će objediniti gradske i republičke institucije.

- Doboj je urbanistički jedan od najsređenijih gradova u Republici Srpskoj i BiH i, svakako, svi ovi ljudi su ostavili svoj pečat i pomogli da grad takav i postane - rekao je Јerinić.

On je istakao da je Doboj prepoznatljiv kao grad dobrih domaćina koji je otvoren za sve ljude dobre volje, što treba dalje njegovati, te najavio dalju urbanizaciju južnog dijela grada.

Јovan Mišković, predsjednik Skupštine opštine Doboj od 1966. do 1973. godine, kaže da je u to vreme Doboj bio trgovinski, školski i zdravstveni centar zahvaljujući njegovoj velikoj ekonomskoj ekspanziji, kojoj su pogodovale opšte okolnosti.

On je podsjetio da su nakon izgradnje robne kuće u ovaj grad dolazili potrošači iz desetak opština, kao i Tuzle, Zenice i Banjaluke, a budžetski prihod od poreza na promet je bio toliki da su primanja radnika bila oslobođena od plaćanja doprinosa.

Krešimir Zubak, nekadašnji predsjednik Višeg suda u Doboju i nosilac mnogih društvenih funkcija, kaže da primjećuje određene promjene u Doboju tokom svojih povremenih posjeta gradu.

On je podsjetio da je Doboj nekada bio prepoznatljiv po sportu, ukazujući da su fudbaleri "Sloge" igrali u tadašnjoj Drugoj ligi, rukometaši "Sloge" u Saveznoj ligi, dok su i kajakaši osvajali zapažene rezultate.