X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Moja Јahorina
22/06/2019 |  19:10 ⇒ 20:12 | Izvor: RTRS

Djeca sa Kosova i Metohije posjetili Kozaru

Stotinjak djece sa Kosova i Metohije sa domaćinima iz Prijedora, posjetilo je Nacionalni park Kozara. Djeca iz Velike Hoče, Orahovca i Kosova Polja gosti su vršnjacima iz prijedorske Osnovne škole "Desanka Maksimović".

Boraveći u Prijedoru mališani s Kosmeta upoznali su se sa vršnjacima i sklopili nova prijateljstava.

Najviše ih je, kažu, oduševio način na koji su ih domaćini dočekali.

- Upoznao sam dosta novih drugara. Brzo mi je prošlo vrijeme. Ovdje sam već drugu godinu - kaže Mihajlo Zečević, OŠ "Dositej Obradović" Orahovac.

Oduševljenje zbog posjete nisu krili ni njihovi vršnjaci iz Prijedora. Druže se, igraju...

- Išli smo u šetnju. Igrali smo jednu igru. Posjetili smo Banjaluku i obišli tržni centar - priča Dunja Zorić, učenica OŠ "Desanka Maksimović" Prijedor.

Prijedor već petu godinu učestvuje u ovom projektu. Pedesetak učenika ugostili su učenici Osnovne škole "Desanka Maksimović", dok je Centar "Sunce" bio domaćin za 25-oro djece sa smetnjama u razvoju i njihovim roditeljima.

- Zahvaljujem se roditeljima i učenicima, koji su nas prihvatili sa zadovoljstvom, da bi na trenutak našoj dječici sa Kosova vratili osmjeh na lice, i kako bi zaboravili sve one nedaće i probleme sa kojima se susreću posljednjih godina - rekao je Goran Јović, direktor OŠ "Ugljare" Kosovo Polje.

Milorad Arlov, predsjednik Odbora za pomoć Srbima sa Kosova i Metohije istakao je da je cilj ove organizacije povezivanje srpskog naroda i porodica, upravo preko djece.

Mališani s Kosmeta sutra završavaju posjetu i kreću svojim kućama na Kosovo i Metohiju.

Nova posjeta lokalnim zajednicama u Srpskoj zakazana je za narednu godinu.