X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Moja Јahorina
23/06/2019 |  11:28 ⇒ 11:37 | Izvor: SRNA

Ispaljeno 150 raketa, šteta minimalna

Protivgradna zaštita ispalila je 150 raketa i šteta je svedena na minimalnu, a eventualna dejstva za danas su prognozirana za istočni dio Republike Srpske, kažu u Јavnom preduzeću "Protivgradna preventiva Republike Srpske".
Protivgradne rakete - Foto: ilustracija
Protivgradne raketeFoto: ilustracija

Iz ovog preduzeća ističu da je tokom jučerašnjeg dana bila najveća količina nestabilnosti u ovogodišnjoj sezoni, a da je dejstvo dodatno otežavao veliki broj zabrana ispaljivanja protivgradnih raketa od kontrole leta.

- Za razliku od juče danas se očekuje manje nestabilnosti u atmosferi. Eventualna dejstva se prognoziraju za istočni dio branjenog područja - navode iz "Protivgradne preventive".

Iz ovog preduzeća ističu da je u protekla tri dana ispaljeno 267 raketa, budući da su nestabilnosti bile u kontinuitetu, što je zahtijevalo stalno radarsko praćenje i dejstva.

Od početka sezone ispaljeno je 649 protivgradnih raketa. Ispaljene rakete, kako navode u "Protivgradnoj preventivi", danas prijepodne biće nadomještene i protivgradne stanice će biti potpuno operativne.

- Na raspolaganju imamo još 1.800 protivgradnih raketa, što će zadovoljiti potrebe ovogodišnje sezone -  napominju iz "Protivgradne preventive Republike Srpske".