latinica  ћирилица
23/06/2019 |  11:40 ⇒ 12:36 | Autor: sputniknews.com

Vučić o Kosovu: Tanka je žica po kojoj hodamo

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da kada je u pitanju Kosovo, situacija neće biti laka.
Aleksandar Vučić (Foto: © Tanjug / Dimitrije Goll) -
Aleksandar Vučić (Foto: © Tanjug / Dimitrije Goll)

- Nama je tanka žica po kojoj hodamo. Moramo da gledamo da sačuvamo mir i stabilnost. To mora da bude naša politika - rekao je predsjednik Srbije, dodajući da bi sve ostalo Srbiju odvelo u katastrofu.

Odgovarajući na pitanje šta se desilo sa kontramjerama protiv Prištine, Vučić je naveo da se od njih nije odustalo, ali da je veoma teško donijeti mjere koje ne bi pogodile srpski narod na Kosovu.

Govoreći o gasovodu, Vučić je rekao da njegova izgradnja kroz Srbiju teče po planu i brže od očekivanog i dodao da će radovi biti završeni do kraja godine.

DO KRAЈA GODINE NOVI INVESTICIONI CIKLUS DO DESET MILIЈARDI EVRA

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će do kraja godine biti pokrenut novi investicioni ciklus za razvoj i napredak Srbije vrijedan između pet i 10 milijardi evra.

Vučić je rekao da će taj investicioni ciklus biti završen za četiri ili pet godina i da će podrazumijevati velike infrastrukturne projekte za razvoj cijele Srbije.

On kaže da će sredstva biti uložena u metro, auto-puteve, željeznički Koridor 10 do Preševa i Dimitrovgrada, kanalizaciju, vodovod, prečištače za otpadne vode i sve drugo u čemu Srbija zaostaje za Zapadnom Evropom. 

- Sve ćemo da završimo u narednih nekoliko godina - rekao je Vučić. 

Vučić očekuje da će te investicije podići privredni rast Srbije, koji će biti viši od pet ili šest odsto.