latinica  ћирилица
23/06/2019 |  12:33 ⇒ 15:07 | Autor: SRNA

Srbija: Ponovo crveni meteoalarm zbog olujnog nevremena

Republički hidrometeorološki zavod Srbije izdao je novo upozorenje prema kome će Srbiju večeras opet pogoditi olujno nevrijeme sa gradom i 20 do 40 litara kiše po kvadratnom metru.
Crveni meteoalarm (foto: meteoalarm.rs) -
Crveni meteoalarm (foto: meteoalarm.rs)

Nevrijeme će biti intenzivnije u sjevernim, zapadnim i centralnim dijelovima Srbije, kao i na teritoriji grada Beograda.

- Očekuju se i vremenske nepogode, od 20 do 40 litara kiše u kratkom vremenskom periodu, lokalno i više, grad i olujni vjetar - navodi se u upozorenju Hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana u Vojvodini, Zapadnoj Srbiji, Šumadiji, Pomoravlju i Beogradu biće na snazi najveći stepen upozorenja - crveni meteoalarm, dok je u Istočnoj Srbiji na snazi narandžasti.

I pored nevremena tokom večernjih sati, UV zračenje tokom dana biće umjereno do visoko.

Olujna kiša tokom prethodnih nekoliko dana napravila je mnogo štete u većini gradova u Srbiji. Samo tokom sinoćnjeg nevremena vetar je čupao drveće, bilo je jake grmljavine, a i poljoprivrednici su se žalili da su im usjevi uništeni.

U Srbiji će u naredna dva dana biti promjenljivo oblačno i nestabilno, mjestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, lokalno i kratkotrajnim vremenskim nepogodama praćenim obilnim padavinama, gradom i olujnim vetrom, dok će u srijedu biti pretežno sunčano, sa rijetkom pojavom pljuskova sa grmljavinom.