X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
23/06/2019 |  16:38 ⇒ 16:46 | Izvor: SRNA

Radojičić: Svi resursi stavljeni u maksimalnu pripravnost

Komandant Štaba za vanredne situacije Grada Beograda Zoran Radojičić naložio je danas da se svi resursi stave u maksimalnu pripravnost zbog predstojećeg nevremena.
Zoran Radojičić, novi gradonačelnik Beograda - Foto: Mondo
Zoran Radojičić, novi gradonačelnik BeogradaFoto: Mondo

Povodom upozorenja Hidrometeorološkog zavoda Srbije da je na snazi crveni meteoalarm, Radojičić je apelovao na građane da svoje domove prilagode predstojećim uslovima, da zatvore prozore, garažna vrata i sve prostorije gdje može ući voda, saopšteno je iz Gradske uprave. 

- Apelujem na sve sugrađane da sklone stvari sa ravnih krovova i osiguraju sve na terasama, kao i da u toku grmljavine ugase električne uređaje. Savjetujem građanima da bez prijeke potrebe ne kreću na put, međutim ako se tokom nevremena nađu na njemu, da zaustave svoje vozilo na sigurno mjesto i sačekaju da nevrijeme prođe - rekao je Radojičić, koji je i gradonačelnik Beograda.

On je poručio Beograđanima da izbjegavaju ulegnuća i niske pozicije gdje postoji mogućnost da se usljed obilnih padavina nakupi veća količina vode.

Radojičić je poručio da se sve komunalne službe nalaze u stanju pojačane pripravnosti i da su spremne da odgovore na svaki vid izazova koji proizvode vremenske nepogode.

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na lokalnu pojavu jakih pljuskova sa gradom i olujnim vjetrom od danas do 25. juna.