latinica  ћирилица
23/06/2019 |  16:38 ⇒ 16:46 | Autor: SRNA

Radojičić: Svi resursi stavljeni u maksimalnu pripravnost

Komandant Štaba za vanredne situacije Grada Beograda Zoran Radojičić naložio je danas da se svi resursi stave u maksimalnu pripravnost zbog predstojećeg nevremena.

Povodom upozorenja Hidrometeorološkog zavoda Srbije da je na snazi crveni meteoalarm, Radojičić je apelovao na građane da svoje domove prilagode predstojećim uslovima, da zatvore prozore, garažna vrata i sve prostorije gdje može ući voda, saopšteno je iz Gradske uprave. 

- Apelujem na sve sugrađane da sklone stvari sa ravnih krovova i osiguraju sve na terasama, kao i da u toku grmljavine ugase električne uređaje. Savjetujem građanima da bez prijeke potrebe ne kreću na put, međutim ako se tokom nevremena nađu na njemu, da zaustave svoje vozilo na sigurno mjesto i sačekaju da nevrijeme prođe - rekao je Radojičić, koji je i gradonačelnik Beograda.

On je poručio Beograđanima da izbjegavaju ulegnuća i niske pozicije gdje postoji mogućnost da se usljed obilnih padavina nakupi veća količina vode.

Radojičić je poručio da se sve komunalne službe nalaze u stanju pojačane pripravnosti i da su spremne da odgovore na svaki vid izazova koji proizvode vremenske nepogode.

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na lokalnu pojavu jakih pljuskova sa gradom i olujnim vjetrom od danas do 25. juna.