X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Tvoje lice zvuči poznato
24/06/2019 |  09:49 ⇒ 10:06 | Izvor: SRNA

Banjaluka: Završena gradnja trim-staze (FOTO)

U Banjaluci je završena gradnja nove trim-staze, u vrijednosti 75.000 KM, uz banjalučko šetalište pored rijeke Vrbas, na potezu od mosta Venecija do Rebrovačkog mosta.
Nova trim staza uz Vrbas (foto: banjaluka.rs.ba) -
Nova trim staza uz Vrbas (foto: banjaluka.rs.ba)

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, koji je obišao novoizgrađenu stazu uz jedno od najpopularnijih šetališta, rekao je novinarima da je najvažnije da su rekreativci na jednom potezu, gdje treniraju, sada dobili bolje uslove.

Nova trim staza uz Vrbas (foto: banjaluka.rs.ba)

- Na ovom potezu između dva mosta nalazi se i teretana na otvorenom tako da je to sada jedna prirodna cjelina za rekreaciju - istakao je Radojičić i dodao da je radove i prije predviđenog roka izvelo banjalučko preduzeće "MKR Kremenović".

On je naglasio da je ovo dio onoga što se radi na širem potezu grada, sa rekreativcima i za rekreativce, od Banj brda, Trapista, Parka "Mladen Stojanović" i drugih lokacija.

Nova trim staza uz Vrbas (foto: banjaluka.rs.ba)

Podlogu nove trim-staze čini prirodni materijal - takozvani malč, koji je već upotrebljavan na trim-stazi u Parku "Mladen Stojanović". 

Predsjednik Atletskog kluba invalida Vrbas Duško Tadić rekao je da je ovaj novi prostor za rekreaciju značajan za građane koji se rekreativno bave trčanjem ili šetaju i istakao da je ovo ujedno i promocija zdravog načina života.