latinica  ћирилица
24/06/2019 |  11:20 ⇒ 11:53 | Autor: RTRS

Djeca sa Kosova i Metohije poslije posjete Srpskoj stigla kući

Djeca sa Kosova i Metohije koja su protekle nedjelje boravila u Republici Srpskoj stigla su u nedjelju u večernjim časovima u Kosovsku Mitrovicu.
Djeca sa Kosova i Metohije (foto: tvmost.info) -
Djeca sa Kosova i Metohije (foto: tvmost.info)

 U Višegradu je juče organizovan centralni ispraćaj više od 1.000 djece i nastavnika sa Kosova i Metohije, koji su boravili u sedmodnevnoj poseti Republici Srpskoj.

Djeca su u proteklih sedam dana boravila u 19 gradova i opština u Srpskoj u okviru projekta "Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske". 

Predsjednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske Milorad Arlov rekao je da je ovo osmi put da su u Srpskoj boravila djeca sa Kosmeta, da se posjeta uspješno završava i da su zadovoljni i gosti i domaćini.

- Hvala svim gradovima Republike Srpske koji su otvorili vrata, pružili ogromno gostoprimstvo djeci sa Kosova i Metohije. Oni se danas vraćaju u svoju stvarnost. Nažalost, kod njih nije slobodno kao kod nas. Želimo im srećan put i da ovaj projekat nastavimo i sljedeće godine - dodao je Arlov.

On je zahvalio porodicama, osnovnim školama, lokalnim zajednicama, institucijama, Vladi Republike Srpske, Ministarstvu prosvete, Ministarstvu porodice, omladine i sporta, Kancelariji za Kosovo i Metohiji, Upravi za saradanju sa Srbima u Vladi Srbije, Ministarstvu unutrašnjih poslova, odnosno svima koji su na neki način učestvovali u ovom projektu.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica