latinica  ћирилица
24/06/2019 |  12:06 ⇒ 19:33 | Autor: SRNA

Banjaluka: Otvorena izložba đačkih likovnih radova

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović otvorio je izložbu deset izabranih likovnih radova osonvaca prispjelih na konkurs koji je na njegovu inicijativu realizovao Pedagoški zavod, povodom obilježavanja 25 godina rada Zakonodavne skupštine Sankt Peterburga.
Nedeljko Čubrilović i Predrag Damjanović sa nagrađenim osnovcima - Foto: SRNA
Nedeljko Čubrilović i Predrag Damjanović sa nagrađenim osnovcimaFoto: SRNA

Čubrilović, koji je pokrovitelj konkursa, danas je u Izložbenom prostoru parlamenta u Banjaluci uručio nagrade i čestitao autorima najboljih likovnih radova – prvoplasiranoj učenici Osnovne škole /OŠ/ "Sveti Sava" iz Gacka Tamari Mučibabić, drugoplasiranim Anđeli Nosović i Viktoriji Kisić iz OŠ "Sveti Sava" iz Bileće i trećeplasiranoj Anđeli Vuković iz OŠ "Srbija" sa Pala.

On je rekao u obraćanju da je izložba rezultat dobre saradnje parlamenata Srpske i Sankt Peterburga u istoimenoj ruskoj guberniji.

- Djeca su u okviru konkursa mogla da pokažu svoje viđenje rada tog parlamenta i Rusije uopšte. Zadovoljstvo je što je na konkursu učestvovao veliki broj đaka, a uskoro ćemo parlamentu Sankt Peterburga dostaviti najbolje radove koji bi u decembru trebalo da budu izloženi salonu Marijinskog dvorca, rezidenciji te zakonodavne institucije - najavio je Čubrilović.

Direktor Pedagoškog zavoda Srpske Predrag Damjanović rekao je da je konkurs realizovan u svim osnovnim školama, izrazivši zadovoljstvo zbog velikog odziva đaka.

- Naša komisija je izabrala najbolja tri rada koji su nagrađeni, dok je deset pohvaljeno - rekao je Damjanović.

Prvonagrađena Tamara Mučibabić je rekla novinarima da na Rusiju gleda kao na jednu bajku, te da pravoslavlje povezuje tu zemlju sa Srpskom.

- Srećna sam zbog nagrade - rekla je Mučibabićeva.

Konkurs je proveden u duhu jačanja kulturne saradnje, u skladu sa Protokolom o saradnji koji su potpisali Čubrilović i predsjednik Zakonodavne skupštine Sankt Peterburga Vjačeslav Makarov.