X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Tvoje lice zvuči poznato
24/06/2019 |  15:42 | Izvor: SRNA

Odbijena inicijativa da Dan pobjede nad fašizmom bude neradni

Poslanici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH nisu prihvatili inicijativu da 9. maj, kao Dan pobjede nad fašizmom i Dan Evrope, bude proglašen neradnim u FBiH.
Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH - Foto: klix.ba
Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiHFoto: klix.ba

Prihvaćena je inicijativa poslanika DF-a Dževada Adžema da se sagleda ko je odgovoran što je iz budžeta FBiH plaćeno 9,5 miliona KM penala zato što nisu realizovana 22 projekta iz Programa javnih investicija.

Na današnjoj sjednici trebalo bi da bude razmotren prijedlog da Unsko-sanski kanton, dok traje migrantska kriza, dobije više novca u raspodjeli javnih prihoda, koju je predložio poslanik SDA Hamdija Abdić.

Iz Naše stranke su najavili da neće podržati izmjene Zakona o pripadnosti javnih prihoda kojima bi se Unsko-sanskom kantonu dalo malo više novca dok traje migrantska kriza.

Govoreći o izmjenama tog zakona, poslanik SDP-a Senaid Begić naveo je da se izmjena zakona ne može odnositi na jedan grad ili regiju, te dodao da su promjene ovog zakona potrebne jer je on i bio donesen kao privremeno rješenje, ali ne na ovakav način.

Poslanici nisu prihvatili ni da se utvrdi mogućnost da Ministarstvo kulture i sporta FBiH bude preimenovano u ministarstvo kulture, sporta i mladih.