latinica  ћирилица
24/06/2019 |  15:51 ⇒ 19:53 | Autor: RTRS

Ciljevi - više radnih mjesta, veće plate i zadržavanje stanovništva (FOTO)

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković boravio je danas u Bijeljini.

Razgovarao je s gradonačelnikom Mićom Mićićem i privrednicima.

Poslije razgovora sa Mićićem Višković je istakao da je cilj Vlade Srpske što veći broj radnih mjesta u svim lokalnim zajednicama. Premijer Republike Srpske je nakon posjete Vazduhoplovnom zavodu ORAO najavio ubrzavanje procedura o ulasku Srbije, kao strateškog partnera, u kompaniju Orao. Predsjednik Vlade danas je razgovarao i s privrednicima bijeljinske regije.

Više radnih mjesta, veće plate i zadržavanje stanovništva u Srpskoj - zajednički je cilj Vlade i svake lokalne zajednice, istakao je premijer nakon obilaska Industrijske zone s gradonačelnikom Bijeljine.

- Ovdje ima dvije tri lokacije koje su značajne gradu za izgradnju nekih njihovih kapaciteta od indutrsijskih zona, sportske dvorane, i tu se mora izvršiti zamjena zemljišta jer je u vlasništvu PD Semberije, zatim oko željezničke stanice - rekao je Višković.

Obilazak Industrijske zone (Foto: RTRS)

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić izjavio je da je najvažnije pitanje o kojem je razgovarao sa Viškovićem izgradnja auto-puta na ovom području.

- Završili smo sve neophodno, javnu raspravu i izlaganje, te dali trasu auto-puta na saglasnost resornom ministarstvu i preduzeću Autoputevi -  istakao je Mićić i naveo da je trasa dovoljno blizu grada i da ne ide naseljenim mjestima.

Višković u Bijeljini (Foto: RTRS)

Prilikom posjete VZ Orao premijer je istakao da će ove sedmice uputiti dopis predsjedniku Srbije da se ubrzaju procedure oko ulaska Srbije, kao strateškog partnera, u kompaniju Orao.

- Riječ je "migovima 29" i helikopterima "Mi 8", "17" i "35".To je šansa koju vidimo jer je čak u ugovoru koji je Srbija pravila sa Rusijom i Bjelorusijom prilikom isporuke tih aviona i helikoptera stajala klauzula da će remont i dalju brigu o njihovom održavanju raditi Orao - kaže premijer.

Sastanak u ЈP Vode Srpske (Foto: RTRS)

Nakon sastanka s rukovodstvom ЈU "Vode Srpske" predsjednik Vlade najavio je konačno rješenje imovinsko pravnih pitanja na trasi budućeg Drinskog nasipa.

- Pronađeno rješenje da vlasnicima parcela kod drinskog nasipa u Јanji, Amajlijama i Popovima bude ponuđena viša tržišna cijena od dosadašnje - istakao je Višković.

Sastanak u Bijeljini (Foto: RTRS)

Višković je razgovarao s privrednicima bijeljinske regije da bi čuo njihove prijedloge o eventualnim izmjenama određenih odredaba pojedinih zakona, kako bi se olakšalo poslovanje privrednih subjekata.

Povezane vijesti:

Pronađen kompromis za deblokadu izgradnje drinskog nasipa (FOTO)