latinica  ћирилица
24/06/2019 |  18:28 | Autor: SRNA

Špirić: Prekršen Poslovnik prilikom sazivanja sjednice Doma naroda

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić ponovio je da je današnja hitna sjednica Doma naroda sazvana kršnjenjem Poslovnika ovog doma.

Špirić je u izjavi novinarima demantovao tvrdnju predsjedavajućeg Doma naroda Bakira Izetbegovića da je sjednicu sazvao u skladu sa poslovničkim odredbama.

Špirić je rekao da ne zna kako ovo da nazove osim pokušajem malih podvala što nije primjereno ozbiljnim ljudima, pogotovo u parlamentu.

On je precizirao da je prvi zahtjev šefa Kluba bošnjačkih delegata Asima Sarajlića za sazivanje hitne sjednice stigao 20. juna.

- Danas smo dobili prilog pod istim datumom, istim brojem protokola i pet potpisa, da bi u 16.45 časova dobili protokolisano pod 24. jun - naveo je Špirić ističući da je i jedno i drugo kršenje Poslovika.

On je upozorio da za demokratiju nema ništa opasnije od upuštanja u ovakve igre.

Prema Špirićevim riječima, državni službenik koji je donio dokument sa novim datumom protokola rekao je da mu je tako naređeno iz Kluba bošnjačkkih delegata.

- Ako u ovom parlamentu državni službenici rade po nalogu klubova i političara ova zemlja je u ozbiljnim problemima - isgtakao je Špirić, ocijenivši da bi bilo dobro da se pokrenu postupci protiv državnih službenika koji se na ovakav način bave parlamentarnim radom.