latinica  ћирилица
25/06/2019 |  11:30 | Autor: SRNA

Mirni protest u četvrtak u Parku Mladen Stojanović

Poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković rekao je danas da će mirni protest u četvrtak, 27. juna, biti održan u banjalučkom Parku Mladen Stojanović i da su za to dobili policijsku dozvolu.
Park Mladen Stojanović - Foto: RTRS
Park Mladen StojanovićFoto: RTRS

Stanivuković je rekao novinarima u Banjaluci da će skup biti održan od 19.30 časova mirno, dostojanstveno i bez ijedne neprijatnosti, te da će jedan od zahtjeva biti da naredni protest bude održan na Trgu Krajine.

On je poručio da će u tom zahtjevu biti istrajni.

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nebojša Vukanović rekao je da je cilj poštovanje osnovnih ljudskih i građanskih prava, te istakao da ljudi treba da "savladaju strah".

Odbornik PDP-a u Skupštini grada Banjaluka Јovo Savanović rekao je da su dovoljan razlog za proteste ubistva u Banjaluci, koja još nisu rasvijetljena.

Nezavisni odbornik u Skupštini grada Banjaluka Saša Lazić tvrdi da je "u društvu na sceni jednostrana anarhija što za posljedicu ima odlazak sa ovih prostora".

SRNA je ranije objavila da su Stanivuković, Trivićeva i Vukanović jutros prihvatili prijedlog banjalučke Policijske uprave da javni skup, zakazan za četvrtak, bude održan u Parku Mladen Stojanović, a ne na Trgu Krajine, s obzirom na to da je Park lokacija koju je Grad Banjaluka definisao za te namjene.

SRNA saznaje da su poslanici pozvani jutros u prostorije Policijske uprave Banjaluka da dopune prijavu javnog okupljanja, jer nije sadržavala sve podatke koji su definisani Zakonom o javnom okupljanju.

Poslanici, podnosioci prijave javnog skupa, prihvatili su da izmijene prijavu i dopune je potrebnim podacima.

Stanivuković i Trivićeva predali su 22. juna Policijskoj upravi Banjaluka zahtjev za mirno okupljanje građana na Trgu Krajine u četvrtak, 27. juna, u 19.30.