latinica  ћирилица
25/06/2019 |  12:43 ⇒ 12:52 | Autor: RTRS

Davidović: Sport učiniti dostupnim svoj djeci

Ministarka porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović rekla je da ovo ministarstvo čini sve da sport učini dostupnim svoj djeci u Srpskoj.
Sonja Davidović sa U12 fudbalskom reprezentacijom Republike Srpske - Foto: SRNA
Sonja Davidović sa U12 fudbalskom reprezentacijom Republike SrpskeFoto: SRNA

- U tom smislu smo pripremili i projekat koji planiramo da realizujemo u narednom periodu, a odnosi se na školski sport - rekla je Davidovićeva novinarima u Banjaluci nakon prijema za fudbalsku reprezentaciju Srpske u kategoriji do 12 godina.

Ona je mladim fudbalerima i stručnom štabu čestitala pobjedu na Međunarodnom dječijem turniru "Dragan Mance kup 2019", dodavši da je, osim timskog bilo i pojedinačnih uspjeha reprezentativaca Srpske, kao što je najbolji golman i najbolji igrač turnira.

Selektor reprezentacije Srpske za igrače do 12 godina Veljko Cvjetinović rekao je da su igrači odigrali izvanredan turnir u veoma jakoj konkurenciji od 30 ekipa i ostavili fantastičan utisak, što dokazuje i rezultat - osam pobjeda iz isto toliko utakmica, sa gol razlikom 27:0.

On je najavio da će se selekcija Srpske, u saradnji sa Ministarstvom, porodice, omladine i sporta Srpske, u narednom periodu na Јahorini pripremati za prestižni turnir u Češkoj, koji su osvajali tri godine uzastopno.

Cvjetinović je zahvalio Davidovićevoj za prijem i čestitke, kao i podršku mladim fudbalskim reprezentativcima Srpske.

Fudbaler Dušan Petrić iz Gradiške rekao je da je na turniru u Beogradu bilo teških utakmica sa jakim protivnicima, te dodao da mu je drago što je reprezentacija Srpske pokazala da je najbolja.

Andrej Mićić, koji je prošao selekcije u londonskom Čelsiju, rekao je da je na turniru u Beogradu bilo mnogo jakih ekipa, te da je Srpska pokazala da je mnogo jača od njih.

Mladi napadač iz Fudbalaskog kluba Kozara iz Gradiške Dragan Pejić proglašen je najboljim igračem turnira, a golman Željezničara iz Doboja Mladen Ubiparipović za najboljeg golmana.

Međunarodni turnir "Dragan Mance kup 2019" održan je od 14. do 16. juna u Beogradu.